Esteu aquí

Més prevenció i atenció als casos de LGTBI-fòbia al Prat

TEMES: Persones,Dones, LGBTI
Cicles: LGBTI

Les accions se centraran entre el jovent i en espais de lleure i festa

dimarts, 25 juny, 2019 - 10:00

En el marc del Dia per a l’alliberament LGTBI (28 de juny), al Prat de Llobregat s’organitza un cicle d’activitats culturals, artístiques i de sensibilització en defensa dels drets d’aquest col·lectiu durant tot el mes de juny.

D’aquest cicle d’activitat es destaca la xerrada del 27 de juny a les 19 al Centre Cívic Jardins de la Pau que des del testimoni de persones es reflexionarà sobre conceptes de la diversitat sexual i afectiva. Aquesta activitat enllaçarà amb la terrassa d’estiu amb una masterclass de Voguing i Waacking.

El divendres es commemorarà el Dia de l’alliberament a través de vàries actuacions de visibilització, entre elles el repartiment de polseres #OrgullPrat.

Més enllà d'aquest cicle, l’Ajuntament té previst reforçar durant els propers mesos la prevenció i atenció dels casos de LGTBI-fòbia, especialment en entorns lúdics i festius, i les accions de sensibilització ciutadana, especialment entre les persones més joves.

Resposta social i institucional

Cal recordar que entitats del Prat compromeses en la defensa dels drets LGTBI i l’Ajuntament van rebre recentment el Premi 17 de Maig de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya. Amb el guardó, es va voler reconèixer la resposta i mobilització de la societat pratenca enfront de l’agressió homòfoba que es va produir a la ciutat durant la passada nit de Carnaval.

Historial d'actuacions i serveis

Al Prat es venen desenvolupant accions de sensibilització, accions formatives als instituts, campanyes i formació per al personal municipal des de fa anys, en el marc del Programa municipal d’igualtat de la Secció de Ciutadania. Tot just fa un any es va constituir el Servei d’Atenció Integral (SAI), que ofereix atenció i assessorament (legal, psicològic, social...) a les persones del col·lectiu LGTBI. El SAI s’emmarca en la xarxa de serveis de proximitat per garantir els drets d’aquest col·lectiu de la Generalitat de Catalunya.

A més, en aquests moments, l’Ajuntament del Prat està elaborant el primer pla local de diversitat sexual, afectiva i de gènere, per a la confecció  del qual es compta amb les aportacions de la ciutadania a través d’entrevistes i grups de discussió.

De cara a l’any vinent, l’Ajuntament del Prat té previst reforçar l’atenció i prevenció dels casos de LGTBI-fòbia en festes populars de la ciutat. Fins ara ja s’estava prestant informació i acompanyament amb aquest objectiu durant la Festa Major, però a partir de 2020 es farà també durant el Carnaval i el festival juvenil Altraveu. Aquest servei s’articularà des dels denominats “punts lila”, espais d’informació i suport que incorporen també la vessant LGTBI. 

A més, l’Ajuntament del Prat ha fet recentment una formació per a entitats de la ciutat perquè tinguin més eines per promoure l’atenció i prevenció de conductes LGTBI-fòbiques en les activitats lúdiques i festives que organitzin elles mateixes i perquè tinguin protocols d’actuació de referència. Així mateix, s’ha format una vintena de treballadors i treballadores municipals en aquesta matèria.

D’altra banda, aquesta mateixa setmana, El Lloro (Serveis de Joventut), a través dels Punts d’Informació als Instituts, farà sensibilització sobre els drets del col·lectiu LGTBI als instituts de la ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...