• L'Ajuntament
      • Consistori
        • L’alcaldessa
        • Àrees de govern
        • Càrrecs electes i grups municipals
      • Òrgans de Govern
        • Consulta les videoactes del plenari
      • Obert i innovador
        • Transparència
      • Organització
        • Cartipàs
        • Pressupostos
        • Normativa
        • Empreses municipals
      • Pla d'Actuació Municipal (PAM)
      • Eleccions
  • Participació
  • Seu Electrònica
      • Tràmits
      • Inscripcions a cursos i activitats
      • Beques, ajuts i subvencions
      • Validació de documents electrònics
      • Bústia de notificacions
      • Consulta de sol·licituds
      • Tauler d’edictes
      • Normativa
      • Perfil del contractant
      • Període de pagament de proveïdors
      • Oferta pública d’ocupació
      • Calendari de dies inhàbils
      • Calendari del contribuent
      • Urbanisme
      • Factura electrònica
  • La ciutat
    • Agenda cultural

      Consulteu l’agenda cultural

      No us perdeu cap de les activitats que tenen lloc a la nostra ciutat.

      Anar a l'agenda cultural

      • Informació bàsica del municipi
      • Agenda d'activitats
      • Cursos i tallers
      • Equipaments i adreces útils
      • Serveis municipals
      • Entitats
      • Plànol de la ciutat
      • Fills predilectes
      • Premis Ciutat del Prat
      • Policia Local
      • Protecció Civil
      • Calendari de dies festius
  • Atenció ciutadana
  • Temes
      • Educació
      • Cultura
      • Turisme
      • Esports
      • Ciutat i Territori
      • Empresa, comerç i ocupació
      • Persones
      • Obert
  • Actualitat
    • Agenda cultural

      Consulteu les notícies

      L’actualitat del Prat

      Anar a les notícies

      • Agenda d'activitats
      • Notícies
      • Xarxes socials, webs i blocs
      • RSS
      • elprat.tv
      • elprat.radio (91.6 FM)
      • elprat.digital
      • Revista El Prat
      • Butlletins
  • Sala de Premsa

Esteu aquí

Inici » Actualitat » Notícies » L’Espai Gastronòmic de la Fira Avícola 2025 creix i es consolida com a epicentre del talent culinari i del producte local

L’Espai Gastronòmic de la Fira Avícola 2025 creix i es consolida com a epicentre del talent culinari i del producte local

TEMES: Fira Avícola,Turisme,Gastronomia i Producte Local
Tags: #FiraAvícola, gastronomia, Producte local, producte de proximitat, gastronomia local, Pota Blava, carxofa Prat
Cicles: Fira Avícola, Mostra d'Entitats i Mostra Comercial

La 52a Fira Avícola se celebrarà del 28 al 30 de novembre a la Granja de la Ricarda

dimecres, 26 novembre, 2025 - 09:15

Els dies 28, 29 i 30 de novembre de 2025 torna l’Espai Gastronòmic a la 52a edició de la Fira Avícola Raça Prat. La mostra dedicada al Pota Blava ocupa un any més l’emblemàtica Granja de la Ricarda, una antiga granja lletera rehabilitada que s’obre a la ciutadania per mostrar la riquesa agrícola i gastronòmica del municipi.

L’Espai Gastronòmic reunirà diversos restaurants del Prat que oferiran platets amb Pota Blava i Carxofa Prat, els productes locals estrella. Enguany, els participants són: 9 Cèntric, Sagnier (Fundació Rubricatus), Gran Mercat (Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto), K-Chopo, La Carpa Natural Food by Emilio Sánchez Academy, La Granja Restaurante, La Santa, Lola’s Brunch i Vermuteria Marbella. A més, com ja és tradició la pastisseria La Montserratina oferirà les seves postres.

Per la seva banda, la Brasa Solidària reforçarà aquest accent local amb l’esmorzar de pagès, les Carxofa Prat a la brasa i els arrossos de Pota Blava i Carxofa Prat, en un espai gestionat per l’ONG Una cima una sonrisa, que destinarà tots els fons recaptats al projecte Ashira School (Tanzània).

Una Aula de Cuina més participativa, inspiradora i arrelada al territori

L’Aula de Cuina torna amb més força que mai i es consolida com un dels espais més inspiradors de l’Espai Gastronòmic. Aquesta edició fa un salt qualitatiu tant en continguts com en format, amb una programació més àmplia, participativa i orientada a posar en valor el talent gastronòmic i els productes del Prat. Durant tot el cap de setmana, reconegudes cuineres i cuiners del panorama gastronòmic català oferiran demostracions en directe on la Carxofa Prat i el Pota Blava seran els grans protagonistes.

El dissabte estarà dedicat al talent femení, sota el lema Dones en Gastronomia!, amb Mònica Escudero (El Comidista), Eva Hausmann (xef i estilista gastronòmica), Susana Aragón (xef Slow Food), Ada Parellada (xef del Semproniana) i Lucila Canero  (pastissera vegana).

El diumenge prendran el relleu diversos cuiners de prestigi, com Carlos Novo i Èric Ochoa (xefs de GastroGaratxe), Víctor Quintillà (xef del Bar Verat i el restaurant Lluerna, amb una Estrella Michelin) i Marc Pèrez i Tània Doblas (xefs de La Sosenga i nominats a Cuiner de l’Any 2025), presentats per la reconeguda periodista gastronòmica Carme Gasull.

Durant aquestes jornades es compartiran receptes, experiències i maneres de reivindicar una cuina amb mirada pròpia, sostenible i arrelada al territori, que mostraran la seva creativitat reinterpretant els productes més emblemàtics del Prat.

A més, també es consolida l’Aula de Tast, on es podran descobrir vins de cellers locals, maridatges amb cervesa i tastos comparatius que destacaran la qualitat i singularitat del producte de proximitat. El beer sommelier de Damm Yan Maia Auad oferirà un taller de cerveses Damm, mentre que els experts en vins César Cánovas, David Herrera, Cedric Levec (DipWSET) i Marc Greco (DipWSET) compartiran el seu coneixement sobre vins naturals, noves tendències i més.

Per participar en l'Aula de Cuina i l'Aula de Tast caldrà inscriure-s'hi prèviament a través d'aquest enllaç.

La Fira de Vins celebra la seva cinquena edició

Acabarà de completar l’oferta de l’Espai Gastronòmic, la Fira de Vins que, organitzada amb Vinyes i La Central, arriba a la cinquena edició consolidada reafirmant-se com un dels espais de referència de la Fira. Hi participaran cellers del territori i s’hi oferiran diferents tastos i maridatges guiats pels mateixos establiments. L’experiència es completarà amb embotits i formatges artesans de Jamonsito, pernileria i barra de degustació del Prat, i els vermuts de La Nova Primavera.

Tota la informació sobre la Fira Avícola a elprat.cat/fira-avicola

Més informació sobre l’Espai Gastronòmic a firapotablava.cat

Aquesta activitat contribueix a l’ODS

Compartir

Noticies relacionades

Espais Naturals

divendres, 5 desembre, 2025 - 15:15

La Generalitat prohibeix els accessos al medi natural en 91 municipis, entre ells el Prat, com a mesura preventiva contra la pesta porcina

La mesura se suma al tancament dels Espais Naturals del Delta
Fotografia del joc "Fes match amb els ODS" a la Mostra d'Entitats 2025

dimecres, 3 desembre, 2025 - 11:45

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible presents a la Fira Avícola

Dues noves accions per donar a conèixer les Agendes 2030 i Urbana de la ciutat.

dilluns, 1 desembre, 2025 - 14:45

Més de 80.000 persones visiten la 52a Fira Avícola

Els nous espais gastronòmics de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast han aplegat...
Ajuntament del Prat
  • Accessibilitat
  • Protecció de dades
  • Avís legal
Ajuntament del Prat de Llobregat - Plaça de la Vila, 1 . 08820 El Prat de Llobregat - T: 93 379 00 50 - NIF: P-081 6800G - Registre d’Entitats Locals, núm: 01081825

Et recomanem que actualitzis el teu navegador per tindre una experiència de navegació complerta.


  • Chrome

  • Internet Explorer

  • Firefox

  • Safari