dimecres, 26 novembre, 2025 - 09:15
Els dies 28, 29 i 30 de novembre de 2025 torna l’Espai Gastronòmic a la 52a edició de la Fira Avícola Raça Prat. La mostra dedicada al Pota Blava ocupa un any més l’emblemàtica Granja de la Ricarda, una antiga granja lletera rehabilitada que s’obre a la ciutadania per mostrar la riquesa agrícola i gastronòmica del municipi.
L’Espai Gastronòmic reunirà diversos restaurants del Prat que oferiran platets amb Pota Blava i Carxofa Prat, els productes locals estrella. Enguany, els participants són: 9 Cèntric, Sagnier (Fundació Rubricatus), Gran Mercat (Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto), K-Chopo, La Carpa Natural Food by Emilio Sánchez Academy, La Granja Restaurante, La Santa, Lola’s Brunch i Vermuteria Marbella. A més, com ja és tradició la pastisseria La Montserratina oferirà les seves postres.
Per la seva banda, la Brasa Solidària reforçarà aquest accent local amb l’esmorzar de pagès, les Carxofa Prat a la brasa i els arrossos de Pota Blava i Carxofa Prat, en un espai gestionat per l’ONG Una cima una sonrisa, que destinarà tots els fons recaptats al projecte Ashira School (Tanzània).
L’Aula de Cuina torna amb més força que mai i es consolida com un dels espais més inspiradors de l’Espai Gastronòmic. Aquesta edició fa un salt qualitatiu tant en continguts com en format, amb una programació més àmplia, participativa i orientada a posar en valor el talent gastronòmic i els productes del Prat. Durant tot el cap de setmana, reconegudes cuineres i cuiners del panorama gastronòmic català oferiran demostracions en directe on la Carxofa Prat i el Pota Blava seran els grans protagonistes.
El dissabte estarà dedicat al talent femení, sota el lema Dones en Gastronomia!, amb Mònica Escudero (El Comidista), Eva Hausmann (xef i estilista gastronòmica), Susana Aragón (xef Slow Food), Ada Parellada (xef del Semproniana) i Lucila Canero (pastissera vegana).
El diumenge prendran el relleu diversos cuiners de prestigi, com Carlos Novo i Èric Ochoa (xefs de GastroGaratxe), Víctor Quintillà (xef del Bar Verat i el restaurant Lluerna, amb una Estrella Michelin) i Marc Pèrez i Tània Doblas (xefs de La Sosenga i nominats a Cuiner de l’Any 2025), presentats per la reconeguda periodista gastronòmica Carme Gasull.
Durant aquestes jornades es compartiran receptes, experiències i maneres de reivindicar una cuina amb mirada pròpia, sostenible i arrelada al territori, que mostraran la seva creativitat reinterpretant els productes més emblemàtics del Prat.
A més, també es consolida l’Aula de Tast, on es podran descobrir vins de cellers locals, maridatges amb cervesa i tastos comparatius que destacaran la qualitat i singularitat del producte de proximitat. El beer sommelier de Damm Yan Maia Auad oferirà un taller de cerveses Damm, mentre que els experts en vins César Cánovas, David Herrera, Cedric Levec (DipWSET) i Marc Greco (DipWSET) compartiran el seu coneixement sobre vins naturals, noves tendències i més.
Per participar en l'Aula de Cuina i l'Aula de Tast caldrà inscriure-s'hi prèviament a través d'aquest enllaç.
Acabarà de completar l’oferta de l’Espai Gastronòmic, la Fira de Vins que, organitzada amb Vinyes i La Central, arriba a la cinquena edició consolidada reafirmant-se com un dels espais de referència de la Fira. Hi participaran cellers del territori i s’hi oferiran diferents tastos i maridatges guiats pels mateixos establiments. L’experiència es completarà amb embotits i formatges artesans de Jamonsito, pernileria i barra de degustació del Prat, i els vermuts de La Nova Primavera.
Tota la informació sobre la Fira Avícola a elprat.cat/fira-avicola
Més informació sobre l’Espai Gastronòmic a firapotablava.cat
divendres, 31 octubre, 2025 - 09:15
divendres, 3 octubre, 2025 - 12:30
dijous, 18 setembre, 2025 - 10:00