Esteu aquí

L’Escola Municipal de Música també ho serà de teatre i dansa

El curs vinent iniciarà una transformació gradual que la convertirà en una escola d’arts en viu per a infants, joves i persones adultes

dijous, 3 maig, 2018 - 09:15

L’Escola Municipal de Música del Prat començarà el curs vinent un procés de transformació gradual que la convertirà en l’Escola Municipal d’Arts en Viu, incorporant el teatre i la dansa dins de les disciplines que imparteix.

Aquesta evolució de l’Escola respon a la posada en marxa per part de l’Ajuntament del Prat del nou Sistema d’Arts en Viu, que pretén agrupar i reordenar les diferents accions i propostes que es desenvolupen a la ciutat en l’àmbit del teatre, la dansa i la música, així com també incorporar-hi altres disciplines com el circ. 

Com serà la transformació?

El curs vinent, 2018-2019, l’alumnat més petit —de 4 a 7 anys— matriculat a l’Escola ja cursarà un programa de sensibilització artística pluridisciplinar i que inclourà continguts de música, dansa i teatre. Aquests ensenyaments s’impartiran als diferents centres educatius que són seu de l’Escola: Jacint Verdaguer, Sant Jaume i Pepa Colomer.

Els alumnes d’entre 8 i 11 anys d’edat es podran apuntar a ensenyaments bàsics de teatre i dansa, i els alumnes joves i adults podran inscriure’s en un programa bàsic de dansa. Està previst que el curs 2022-2023 ja s’hagi completat la transformació de l’Escola i tant infants com joves i adults ja puguin cursar-hi qualsevol de les disciplines de teatre, música i dansa en tots els nivells

El paper del Teatre L’Artesà

En el nou Sistema d’Arts en Viu, a més de l’Escola, també hi tindrà un paper fonamental el Teatre L’Artesà, que actuarà com a node central i articularà la difusió i programació escènica de la ciutat, oferint espais de creació i de formació de teatre i dansa. El nou teatre estarà enllestit durant la primavera de l’any vinent.

Oferta formativa de llarga durada

A mitjan maig començaran les preinscripcions per a la formació artística de llarga durada per al curs 2018-2019. Els tràmits s’hauran de fer a l’equipament o seu de l’entitat cultural que desenvolupi els cursos. En el casos en què el nombre de preinscrits sigui més gran que l’oferta de places existents es farà un sorteig per adjudicar les places vacants. Es tracta de propostes formatives diverses, que tenen una durada mínima d’un any i que ofereixen una formació estable i de qualitat, per aprofundir en les diferents disciplines artístiques.

Calendaris i llocs d’inscripció

  • Música, teatre i dansa, a l’escola municipal d’arts en viu. Publicació de places: 10 de maig. Preinscripció: del 16 al 29 de maig. Matriculació: del 27 de juny al 13 de juliol.
  • Circ, al centre cívic Sant Jordi – Ribera Baixa. Inscripcions: de l’11 al 22 de juny.
  • Teatre per a joves i adults, al teatre Kaddish. Inscripcions: de l’11 al 22 de juny.
  • Arts visuals i plàstiques, a l’escola d’arts del Prat. Inscripcions: de l’11 al 22 de juny.

Aquesta oferta segueix el calendari escolar, és a dir, s’inicia al setembre-octubre i finalitza al juny. Les inscripcions es mantindran obertes durant tot l’any, sempre que quedin places lliures.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:45

Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat

Va tenir lloc el passat dijous 18 de novembre