L’Escola Municipal de Música del Prat és una escola oberta a tothom, amb un projecte artístic en xarxa amb el teixit social, educatiu i cultural de la ciutat.

Inici de curs 2016-2017 - Escola Municipal de Música del Prat

Media Root

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És una escola amb una oferta formativa diversa i flexible, adaptada a totes les edats, que fomenta la creativitat i l’aprenentatge al llarg de la vida, tant per a aquells públics que busquin un aprenentatge artístic a mida, com per als que desitgin fer de la música la seva professió.

Es caracteritza per ser un centre actiu i innovador que té, en la pràctica musical, el seu motor d’aprenentatge, i que dóna prioritat a la vivència artística i el treball col·lectiu.

És, doncs, una escola integradora, que potencia el coneixement i l’encreuament d’expressions culturals diverses, i també una escola participativa formada per un equip de professionals que treballa de manera cooperativa i en xarxa.

L’Escola Municipal de Música del Prat disposa d’un gran equip de persones formades en el camp de la interpretació i la pedagogia musical. La cohesió, el treball en equip i el valor de la música com a transformador social són vàlues que defineixen aquest equip.

Baix elèctric, combo, ensemble i llenguatge musical

Titulació: títol superior de Música de l'ESMUC en l'especialitat d'interpretació de baix elèctric de jazz i música moderna; diplomatura en Magisteri d'Educació Musical.
Projectes musicals i/o pedagògics externs:  baixista de sessió en actiu per a diversos artistes del panorama nacional (Rojas, Lidia Guevara, David de María…), forma part del grup Xaluq i es líder del seu grup propi Ismael Alcina Quartet.

Web
Facebook

Piano, llenguatge musical, cambra i cor d'adults.

Titulació: cursant un grau superior de Música, especialitat en pedagogia de l'instrument, especialitat en piano.

Flauta travessera

Titulació: títol superior de Música del Conservatori del Liceu, en l'especialitat de flauta travessera; llicenciada en Història i Ciències de la Música per la Universitat Autònoma de Barcelona, juliol 2008; postgrau de Gestió i Polítiques Culturals per la Universitat Oberta de Catalunya, curs 2009-2010.

Cant i cor

Titulació: cursant el títol superior de Música del Taller de Músics en l'especialitat d'interpretació: veu, en la modalitat de jazz i música moderna.
Projectes musicals i/o pedagògics externs: cantant del grup Clau de Funk; component del cor Barcelona Gospel Messengers; directora d'Esclat Gospel Singers de Manresa i dels Amazing Kids d'Esparreguera.

Gerència i coordinació pedagògica

Titulació: títol superior de Música, especialitat en pedagogia (ESMUC); títol superior de Música, especialitat en interpretació de teclats (jazz i música moderna) (ESMUC); màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius (UB).
Projectes musicals i/o pedagògics externs: professor del departament de Pedagogia de l'ESMUC, membre de Musicop Cooperativa, teclista de Gospelsons, teclista de Discípulos de Otilia, teclista de David Txes, teclista de Joan Rovira i teclista d'Enric Llucià Group.

Facebook
Twitter
Linkedin

Teclats

Titulació: grau superior de Música, especialitat en teclats (jazz i música moderna).

Guitarra elèctrica, guitarra i combo
Cap d'EDO polifònics i La Capsa.

Titulació: títol superior de Música de l'ESMUC en l'especialitat de guitarra flamenca.

Ensemble de guitarres i guitarra

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de guitarra flamenca.

Llenguatge musical, violí, ensemble, cambra, orquestra de corda i EntreCordes
Cap d'EDO corda

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de pedagogia del violí.
Projectes musicals i/o pedagògics externs: membre de l'equip del Barcelona Fiddle Congress.

Musicoteràpia

Titulació: llicenciada en Psicologia (UAB) i màster en Musicoteràpia (UB).
Projectes musicals i/o pedagògics externs: Roleguita i Boquerón.

Facebook

Saxòfon, Banda, Big Band i EntreVents.

Titulació: títol superior de Música del Conservatori del Liceu, en l’especialitat de saxo jazz.

Projectes musicals i/o pedagògics externs: membre de Musicop Cooperativa, Saxofonista de Guillem Albà & MarabuntaBigband Jazz Maresme

Girona Jazz Project 

Web personal

Clarinet

Titulació: diplomatura en Magisteri d'Educació Musical; títol superior de Música de l'ESMUC en l'especialitat d'interpretació del clarinet; Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona.

Projectes musicals i/o pedagògics externs: és durant vuit anys el primer clarinet de l'Orquestra Camera Musicae i col.labora amb altres projectes com la Furious Orchestra i la Camerata Eduard Toldrà. Paral.lelament, participa en grups de cambra (Trio Volta, amb violí i piano, La Fauna, quartet de clarinets, entre d'altres)

Piano i ensemble de pianos

Titulació: títol superior de Música de l'ESMUC en l'especialitat d'interpretació de piano de música clàssica i contemporània.
Projectes musicals i/o pedagògics externs: cantant del duo i projecte propi Anna Francesch - Max Villavecchia; pianista d'A's de Veus.

Web
Facebook

Contrabaix, música i moviment i EntreCordes.
Cap d'EDO inicial i escoles

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de pedagogia.

Projectes musicals i/o pedagògics externs: 9SON, projecte musical propi; organitzadora de la Setmana de la rumba catalana (esdeveniment transfronterer França-Catalunya); organitzadora del Barcelona Fiddle Congress (ESMUC-ACEM); sòcia de la cooperativa dedicada la gestió de projectes educatius, socials i culturals en l'àmbit de la música, MUSICOP.

Música en família, piano, llenguatge Musical i cor.

Titulació: cursant un grau superior de Música, especialitat en pedagogia de l'instrument, especialitat en piano.

Violoncel, EntreCordes i Llenguatge Musical

Titulació: Grau en Educació Primària a la UAB i cursant l'últim curs del Grau Superior en música amb especialitat de pedagogia general.

Trompeta, big band i consciència auditiva

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de trompeta jazz.

Música i moviment, orquestra de corda, viola, violí i EntreCordes

Titulació: títol superior de Música del Conservatori Superior de Música de Santiago de Compostela, en l’especialitat de violí i música de cambra.

Bateria, ensemble de percussió i percussió

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de percussió clàssica i contemporània.
Projectes musicals i/o pedagògics externs: membre de Crossinglines, ensemble de música contemporània de Barcelona; membre de Frames Percusion; membre de l'Orquestra de Cambra del Penedès.

Facebook

Bombardí, iniciació a l'instrument, llenguatge musical, música i moviment, orquestra de vent, trombó, tuba i EntreVents

Cap d'EDO de banda

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de pedagogia.

Gralla

Titulació: mestra d'Educació Musical (UB); màster en Psicopedagogia (UNIR); diploma Dalcroze (Institut Llongueres).
Projectes musicals i/o pedagògics externs: experiència docent en grups de cultura popular i escoles de música (Escola de Gralla El Ramat, castellers de Mollet, geganters de Mollet, Grallers de Bigues i Riells, Gegantons del Xerrac, Vailets de Ripollet, Geganters de Llavaneres, Escola d'Educació Musical Gymusic...); intèrpret de música tradicional i teatre de carrer (Xarop de Canya, Artristras, Cremallera Teatre, Vatua l'Olla, Ara Toca, Toc de Gralla, Ministrils del Camí Ral...).

Bateria i Combo.

Titulació: Títol Superior de Música, especialitat en interpretació dels instruments del Jazz i la Música Moderna (Bateria)

Projectes musicals i/o pedagògics externs: Rapsusklei & The Flow Fanatics, Sara Pi
Ismael Alcina 4tet i Izah.

Informadora escoles

Informadora de Torre Balcells

Informadora de Torre Balcells, Cor de Joves i Percussió Inclusiva 

Informador escoles

Oferta formativa


L’Escola ofereix diferents programes formatius, adaptats a diferents necessitats i interessos de l’alumnat i en els següents formats:

 

L’oferta formativa de llarga durada consta de diversos programes que es defineixen segons l’edat de l’alumne i està pensada per al llarg de la vida. Tots els programes tenen la flexibilitat necessària per poder oferir un recorregut per a tots els possibles perfils d’alumnat. Aquesta oferta es pot dividir en quatre grans blocs: Inicial, Bàsica, Aprofundiment i Preparació per a l’accés al Grau Superior.

 

Música en família

Compartiu amb els vostres nadons experiències musicals úniques!

Inicial

Feu descobrir les possibilitats de la música als més petits amb cançons, danses i instruments!

Bàsic

Aprèn a tocar un instrument i forma part d'un conjunt, tinguis l'edat que tinguis!

Aprofundiment

Voleu anar un pas més enllà en l’aprenentatge musical? Aquest és el vostre programa!

L’oferta formativa de curta durada comprèn activitats puntuals d’aproximació al fet musical per a col·lectius que no busquen una formació més extensa; això permet aproximar l’alumnat a altres músiques no acadèmiques. També s’hi engloben cursos d’especialització o d’ampliació de coneixements per a alumnes amb coneixements musicals previs.

Poden tenir diferents formats i durades, aquests cursos, però preferiblement són de tipus trimestral.

L’Escola Municipal de Música del Prat ofereix cursos durant els trimestres de tardor, hivern i primavera. A l’estiu s’ofereix un ventall de propostes formatives com a casal d’estiu.

Oferta formativa de curta durada

Accedeix a la informació dels cursos trimestrals i el casal d'estiu.

Música i comunitat és un projecte que es desenvolupa en col·lectius diversos per tal d’utilitzar la música com a eina de transformació social i desenvolupament comunitari, així com per enfortir-ne els vincles relacionals.

Està compost de tres blocs: el projecte EntreInstruments, que es desenvolupa en centres d’ensenyament obligatori en horari lectiu per tal de democratitzar l’aprenentatge d’un instrument; la Musicoteràpia, que es duu a terme amb col·lectius amb diversitat funcional, i el catàleg d’activitats educatives del Prat, en què s’ofereixen accions culturals puntuals a escoles bressol, de Primària i de Secundària.

 

Música a les escoles bressol i als instituts

L’Escola Municipal de Música posa ritme a les escoles bressol i els instituts!

Musicoteràpia i música inclusiva

L’art i la música no són patrimoni de ningú: tothom hi ha de tenir cabuda.

Projecte EntreInstruments

EntreInstruments és un projecte aglutinador que permet que tothom s’acosti a la música.


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Carregant cursos...

Carregant cursos...

Notícies

Veure totes

dimarts, 10 octubre, 2017 - 11:45

L'EMMEP comença el curs amb 1400 alumnes i més conjunts instrumentals

Aquest quart curs l'oferta instrumental de l'Escola Municipal de Música del Prat es consolida amb noves orquestres, bandes i...

dilluns, 4 setembre, 2017 - 10:30

Posa't en forma aquesta tardor i vine a provar alguns dels cursos i tallers!

Els equipaments culturals i algunes entitats de la ciutat ja tenen preparada...

divendres, 2 juny, 2017 - 14:00

Nova oferta de cursos i tallers d’estiu a la ciutat

Propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el...

Serveis

Beques

L’Ajuntament disposa d’un sistema de beques per a activitats extraescolars.

 Préstec d’ordinadors portàtils

Préstec d’ordinadors portàtils

Servei de préstec d’ordinadors portàtils que ofereixen els equipaments culturals.

Cessió d'espais a l'Escola de Música

Cessió d'espais on es poden realitzar activitats de caire musical o que es cedeixen per a l’est

Banc d’instruments

L’Escola Municipal de Música lloga per als seus alumnes tot tipus d’instruments.

 

Els espais

 

Auditori de Torre Balcells.jpg

Torre Balcells té un auditori amb una capacitat per a 88 persones i està equipat amb escenari, projector, pantalla i equip complet de sonorització. L’auditori es pot cedir a entitats o associacions i s’hi pot accedir a través d’un sistema de targetes magnètiques, sense necessitat d’obrir l’equipament. També es pot cedir per a altres activitats de caire musical.

Aula d'Assaig

Torre Balcells disposa d’una aula d’assaig per a grans formacions. És un espai diàfan, amb possibilitat d’accés les 24 hores del dia i s’hi pot accedir amb un sistema de targetes magnètiques, sense necessitat d’obrir l’equipament.

Aula La Capsa

La Capsa té dues aules, totalment equipades, per a la pràctica instrumental de combo, així com per realitzar activitats i tallers de curta durada.
Per a més informació: lacapsa.org.

Escola Municipal de Música del Prat

Torre Balcells disposa d’una aula insonoritzada i equipada amb tot tipus d’instrumental de percussió. L’aula disposa d’una gran varietat d’instrumental de placa, instruments de membrana, bateria, bateria electrònica, sistema d’amplificació i instruments de petita percussió. L’aula de percussió es pot cedir a entitats o associacions i s’hi pot accedir a través d’un sistema de targetes magnètiques, sense necessitat d’obrir l’equipament.

Aula d'instrument

Torre Balcells té 11 aules per a la pràctica instrumental, equipades amb pianos, teclats, faristols, cadires amb braç i sense, equips d’àudio, miralls, pissarres i altres elements per a l’ensenyament i la pràctica instrumental.

Aula primària

Les diferents escoles de Primària en què l’Escola Municipal de Música del Prat realitza activitats formatives disposen d’algunes aules exclusives per a la pràctica musical. Aquestes aules tenen l’instrumental d’orquestra de corda, de banda o de música tradicional segons els projectes de música i comunitat que s’hi desenvolupen.

Sala de Reunions

Torre Balcells disposa d’una sala de reunions amb una capacitat de fins a 12 persones per realitzar-hi reunions de treball.

Aula de Tecnologia

Torre Balcells té actualment una aula de tecnologies amb 5 estacions equipades amb ordinador, software, targeta de so i teclat midi per tal de realitzar qualsevol pràctica relacionada amb la tecnologia musical.

Documents de centre

Calendari Acadèmic 2017-2018

Calendari acadèmic, d'activitats i festius de l'EMMEP.

NOFC

Normativa d'Organització i Funcionament del Centre

Normativa de preinscripció i matriculació

Normativa per a la preinscripció i matriculació. Podeu realitzar la preinscripció on...

Entitats relacionades

Unió Filharmònica del Prat de Llobregat

C. de Lo Gaiter del Llobregat 0031
Web | Mail

Colla de Diables del Prat

C. del Doctor Soler i Torrens 0008, BX
Tel: 669039876 | Web | Mail

Associació Gegantera Recreativa del Prat

C. de Maurici Vilomara 0009
Tel: 654351717 | Web | Mail | Twitter | Facebook

Ass.d'Usuaris de la Residència i Centre de Dia "El Tamariu"

AV PARE ANDREU PALMA 0022
Tel: 933706336 | Mail

 

On és l’Escola? 

Amb la voluntat de fer arribar la música a tota la ciutat, l'Escola Municipal de Música disposa de 6 espais repartits per tot el territori. Una seu central situada al Centre Cultural Torre Balcells, i 5 seus més, situades a La Capsa, l'escola Jacint Verdaguer, l'escola Pepa Colomer, l'escola Sant Jaume i l'escola Joan Maragall. 

1

Centre Cultural Torre Balcells

Plaça de Pau Casals 0002
2

La Capsa

Avinguda del Pare Andreu de Palma 0005-0007
3

Escola Jacint Verdaguer

Carrer de Francesc Balcells 0001-0003
4

Escola Pepa Colomer

Carrer del Tibidabo 0003
5

Escola Sant Jaume

Carrer de Pau Casals 0134-0138
6

Escola Joan Maragall

Carrer de Joan Maragall 0040

Centre associat a:

Centre reconegut pel: