L’Escola Municipal de Música del Prat és una escola oberta a tothom, amb un projecte artístic en xarxa amb el teixit social, educatiu i cultural de la ciutat.

Inici de curs 2016-2017 - Escola Municipal de Música del Prat

Media Root

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És una escola amb una oferta formativa diversa i flexible, adaptada a totes les edats, que fomenta la creativitat i l’aprenentatge al llarg de la vida, tant per a aquells públics que busquin un aprenentatge artístic a mida, com per als que desitgin fer de la música la seva professió.

Es caracteritza per ser un centre actiu i innovador que té, en la pràctica musical, el seu motor d’aprenentatge, i que dóna prioritat a la vivència artística i el treball col·lectiu.

És, doncs, una escola integradora, que potencia el coneixement i l’encreuament d’expressions culturals diverses, i també una escola participativa formada per un equip de professionals que treballa de manera cooperativa i en xarxa.

L’Escola Municipal de Música del Prat disposa d’un gran equip de persones formades en el camp de la interpretació i la pedagogia musical. La cohesió, el treball en equip i el valor de la música com a transformador social són vàlues que defineixen aquest equip.

Baix elèctric, combo, ensemble i llenguatge musical

Titulació: títol superior de Música de l'ESMUC en l'especialitat d'interpretació de baix elèctric de jazz i música moderna; diplomatura en Magisteri d'Educació Musical.
Projectes musicals i/o pedagògics externs:  baixista de sessió en actiu per a diversos artistes del panorama nacional (Rojas, Lidia Guevara, David de María…), forma part del grup Xaluq i es líder del seu grup propi Ismael Alcina Quartet.

Web
Facebook

Piano, llenguatge musical, cambra i cor d'adults.

Titulació: cursant un grau superior de Música, especialitat en pedagogia de l'instrument, especialitat en piano.

Flauta travessera

Titulació: títol superior de Música del Conservatori del Liceu, en l'especialitat de flauta travessera; llicenciada en Història i Ciències de la Música per la Universitat Autònoma de Barcelona, juliol 2008; postgrau de Gestió i Polítiques Culturals per la Universitat Oberta de Catalunya, curs 2009-2010.

Cant i cor

Titulació: cursant el títol superior de Música del Taller de Músics en l'especialitat d'interpretació: veu, en la modalitat de jazz i música moderna.
Projectes musicals i/o pedagògics externs: cantant del grup Clau de Funk; component del cor Barcelona Gospel Messengers; directora d'Esclat Gospel Singers de Manresa i dels Amazing Kids d'Esparreguera.

Gerència i coordinació pedagògica

Titulació: títol superior de Música, especialitat en pedagogia (ESMUC); títol superior de Música, especialitat en interpretació de teclats (jazz i música moderna) (ESMUC); màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius (UB).
Projectes musicals i/o pedagògics externs: professor del departament de Pedagogia de l'ESMUC, membre de Musicop Cooperativa, teclista de Gospelsons, teclista de Discípulos de Otilia, teclista de David Txes, teclista de Joan Rovira i teclista d'Enric Llucià Group.

Facebook
Twitter
Linkedin

Teclats

Titulació: grau superior de Música, especialitat en teclats (jazz i música moderna).

Guitarra elèctrica, guitarra i combo
Cap d'EDO polifònics i La Capsa.

Titulació: títol superior de Música de l'ESMUC en l'especialitat de guitarra flamenca.

Ensemble de guitarres i guitarra

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de guitarra flamenca.

Llenguatge musical, violí, ensemble, cambra, orquestra de corda i EntreCordes
Cap d'EDO corda

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de pedagogia del violí.
Projectes musicals i/o pedagògics externs: membre de l'equip del Barcelona Fiddle Congress.

Musicoteràpia

Titulació: llicenciada en Psicologia (UAB) i màster en Musicoteràpia (UB).
Projectes musicals i/o pedagògics externs: Roleguita i Boquerón.

Facebook

Saxòfon, Banda, Big Band i EntreVents.

Titulació: títol superior de Música del Conservatori del Liceu, en l’especialitat de saxo jazz.

Projectes musicals i/o pedagògics externs: membre de Musicop Cooperativa, Saxofonista de Guillem Albà & MarabuntaBigband Jazz Maresme

Girona Jazz Project 

Web personal

Clarinet

Titulació: diplomatura en Magisteri d'Educació Musical; títol superior de Música de l'ESMUC en l'especialitat d'interpretació del clarinet; Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona.

Projectes musicals i/o pedagògics externs: és durant vuit anys el primer clarinet de l'Orquestra Camera Musicae i col.labora amb altres projectes com la Furious Orchestra i la Camerata Eduard Toldrà. Paral.lelament, participa en grups de cambra (Trio Volta, amb violí i piano, La Fauna, quartet de clarinets, entre d'altres)

Piano i ensemble de pianos

Titulació: títol superior de Música de l'ESMUC en l'especialitat d'interpretació de piano de música clàssica i contemporània.
Projectes musicals i/o pedagògics externs: cantant del duo i projecte propi Anna Francesch - Max Villavecchia; pianista d'A's de Veus.

Web
Facebook

Contrabaix, música i moviment i EntreCordes.
Cap d'EDO inicial i escoles

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de pedagogia.

Projectes musicals i/o pedagògics externs: 9SON, projecte musical propi; organitzadora de la Setmana de la rumba catalana (esdeveniment transfronterer França-Catalunya); organitzadora del Barcelona Fiddle Congress (ESMUC-ACEM); sòcia de la cooperativa dedicada la gestió de projectes educatius, socials i culturals en l'àmbit de la música, MUSICOP.

Música en família, piano, llenguatge Musical i cor.

Titulació: cursant un grau superior de Música, especialitat en pedagogia de l'instrument, especialitat en piano.

Violoncel, EntreCordes i Llenguatge Musical

Titulació: Grau en Educació Primària a la UAB i cursant l'últim curs del Grau Superior en música amb especialitat de pedagogia general.

Trompeta, big band i consciència auditiva

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de trompeta jazz.

Música i moviment, orquestra de corda, viola, violí i EntreCordes

Titulació: títol superior de Música del Conservatori Superior de Música de Santiago de Compostela, en l’especialitat de violí i música de cambra.

Bateria, ensemble de percussió i percussió

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de percussió clàssica i contemporània.
Projectes musicals i/o pedagògics externs: membre de Crossinglines, ensemble de música contemporània de Barcelona; membre de Frames Percusion; membre de l'Orquestra de Cambra del Penedès.

Facebook

Bombardí, iniciació a l'instrument, llenguatge musical, música i moviment, orquestra de vent, trombó, tuba i EntreVents

Cap d'EDO de banda

Titulació: títol superior de Música de l’ESMUC en l’especialitat de pedagogia.

Gralla

Titulació: mestra d'Educació Musical (UB); màster en Psicopedagogia (UNIR); diploma Dalcroze (Institut Llongueres).
Projectes musicals i/o pedagògics externs: experiència docent en grups de cultura popular i escoles de música (Escola de Gralla El Ramat, castellers de Mollet, geganters de Mollet, Grallers de Bigues i Riells, Gegantons del Xerrac, Vailets de Ripollet, Geganters de Llavaneres, Escola d'Educació Musical Gymusic...); intèrpret de música tradicional i teatre de carrer (Xarop de Canya, Artristras, Cremallera Teatre, Vatua l'Olla, Ara Toca, Toc de Gralla, Ministrils del Camí Ral...).

Bateria i Combo.

Titulació: Títol Superior de Música, especialitat en interpretació dels instruments del Jazz i la Música Moderna (Bateria)

Projectes musicals i/o pedagògics externs: Rapsusklei & The Flow Fanatics, Sara Pi
Ismael Alcina 4tet i Izah.

Informadora escoles

Informadora de Torre Balcells

Informadora de Torre Balcells, Cor de Joves i Percussió Inclusiva 

Informador escoles

Oferta formativa


L’Escola ofereix diferents programes formatius, adaptats a diferents necessitats i interessos de l’alumnat i en els següents formats:

 

L’oferta formativa de llarga durada consta de diversos programes que es defineixen segons l’edat de l’alumne i està pensada per al llarg de la vida. Tots els programes tenen la flexibilitat necessària per poder oferir un recorregut per a tots els possibles perfils d’alumnat. Aquesta oferta es pot dividir en quatre grans blocs: Inicial, Bàsica, Aprofundiment i Preparació per a l’accés al Grau Superior.

 

L’oferta formativa de curta durada comprèn activitats puntuals d’aproximació al fet musical per a col·lectius que no busquen una formació més extensa; això permet aproximar l’alumnat a altres músiques no acadèmiques. També s’hi engloben cursos d’especialització o d’ampliació de coneixements per a alumnes amb coneixements musicals previs.

Poden tenir diferents formats i durades, aquests cursos, però preferiblement són de tipus trimestral.

L’Escola Municipal de Música del Prat ofereix cursos durant els trimestres de tardor, hivern i primavera. A l’estiu s’ofereix un ventall de propostes formatives com a casal d’estiu.

Oferta formativa de curta durada

Accedeix a la informació dels cursos trimestrals i el casal d'estiu.

Música i comunitat és un projecte que es desenvolupa en col·lectius diversos per tal d’utilitzar la música com a eina de transformació social i desenvolupament comunitari, així com per enfortir-ne els vincles relacionals.

Està compost de tres blocs: el projecte EntreInstruments, que es desenvolupa en centres d’ensenyament obligatori en horari lectiu per tal de democratitzar l’aprenentatge d’un instrument; la Musicoteràpia, que es duu a terme amb col·lectius amb diversitat funcional, i el catàleg d’activitats educatives del Prat, en què s’ofereixen accions culturals puntuals a escoles bressol, de Primària i de Secundària.

 


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Carregant cursos...

Carregant cursos...

Notícies

Veure totes

divendres, 2 juny, 2017 - 14:00

Nova oferta de cursos i tallers d’estiu a la ciutat

Propostes relacionades amb les arts, la cultura, les tecnologies i el...
Almeuritme a La Capsa

dijous, 1 juny, 2017 - 16:30

#almeuritme, les músiques que sobrevolen la ciutat

El dia de la música al Prat se celebra, des de 2011, amb un clip musical

dimecres, 24 maig, 2017 - 13:30

Comencen les preinscripcions per al nou alumnat a l’Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música del Prat obre els períodes de preinscripció i matriculació per al proper curs escolar,...

 

Els espais

 

Auditori de Torre Balcells.jpg

Torre Balcells té un auditori amb una capacitat per a 88 persones i està equipat amb escenari, projector, pantalla i equip complet de sonorització. L’auditori es pot cedir a entitats o associacions i s’hi pot accedir a través d’un sistema de targetes magnètiques, sense necessitat d’obrir l’equipament. També es pot cedir per a altres activitats de caire musical.

Aula d'Assaig

Torre Balcells disposa d’una aula d’assaig per a grans formacions. És un espai diàfan, amb possibilitat d’accés les 24 hores del dia i s’hi pot accedir amb un sistema de targetes magnètiques, sense necessitat d’obrir l’equipament.

Aula La Capsa

La Capsa té dues aules, totalment equipades, per a la pràctica instrumental de combo, així com per realitzar activitats i tallers de curta durada.
Per a més informació: lacapsa.org.

Escola Municipal de Música del Prat

Torre Balcells disposa d’una aula insonoritzada i equipada amb tot tipus d’instrumental de percussió. L’aula disposa d’una gran varietat d’instrumental de placa, instruments de membrana, bateria, bateria electrònica, sistema d’amplificació i instruments de petita percussió. L’aula de percussió es pot cedir a entitats o associacions i s’hi pot accedir a través d’un sistema de targetes magnètiques, sense necessitat d’obrir l’equipament.

Aula d'instrument

Torre Balcells té 11 aules per a la pràctica instrumental, equipades amb pianos, teclats, faristols, cadires amb braç i sense, equips d’àudio, miralls, pissarres i altres elements per a l’ensenyament i la pràctica instrumental.

Aula primària

Les diferents escoles de Primària en què l’Escola Municipal de Música del Prat realitza activitats formatives disposen d’algunes aules exclusives per a la pràctica musical. Aquestes aules tenen l’instrumental d’orquestra de corda, de banda o de música tradicional segons els projectes de música i comunitat que s’hi desenvolupen.

Sala de Reunions

Torre Balcells disposa d’una sala de reunions amb una capacitat de fins a 12 persones per realitzar-hi reunions de treball.

Aula de Tecnologia

Torre Balcells té actualment una aula de tecnologies amb 5 estacions equipades amb ordinador, software, targeta de so i teclat midi per tal de realitzar qualsevol pràctica relacionada amb la tecnologia musical.

Documents de centre

Calendari Acadèmic 2016-2017

Calendari acadèmic, d'activitats i festius de l'EMMEP.

NOFC

Normativa d'Organització i Funcionament del Centre

Normativa de preinscripció i matriculació

Normativa per a la preinscripció i matriculació. Podeu realitzar la preinscripció on...

Entitats relacionades

Unió Filharmònica del Prat de Llobregat

C. de Lo Gaiter del Llobregat 0031
Web | Mail

Colla de Diables del Prat

C. del Doctor Soler i Torrens 0008, BX
Tel: 669039876 | Web | Mail

Associació Gegantera Recreativa del Prat

C. de Maurici Vilomara 0009
Tel: 654351717 | Web | Mail | Twitter | Facebook

Ass.d'Usuaris de la Residència i Centre de Dia "El Tamariu"

AV PARE ANDREU PALMA 0022
Tel: 933706336 | Mail

 

On és l’Escola? 

Amb la voluntat de fer arribar la música a tota la ciutat, l'Escola Municipal de Música disposa de 6 espais repartits per tot el territori. Una seu central situada al Centre Cultural Torre Balcells, i 5 seus més, situades a La Capsa, l'escola Jacint Verdaguer, l'escola Pepa Colomer, l'escola Sant Jaume i l'escola Joan Maragall. 

1

Centre Cultural Torre Balcells

Plaça de Pau Casals 0002
2

La Capsa

Avinguda del Pare Andreu de Palma 0005-0007
3

Escola Jacint Verdaguer

Carrer de Francesc Balcells 0001-0003
4

Escola Pepa Colomer

Carrer del Tibidabo 0003
5

Escola Sant Jaume

Carrer de Pau Casals 0134-0138
6

Escola Joan Maragall

Carrer de Joan Maragall 0040

Centre associat a:

Centre reconegut pel: