Esteu aquí

'Les dones de La Obrera' i Palmira Domènech

Aquesta setmana conclouen dues de les activitats del cicle Maig Cooperatiu al Centre Cívic Palmira Domènech

dimecres, 2 juny, 2021 - 16:00

Ha passat maig i, com cada any, aquest mes el cicle Maig Cooperatiu ha ofert una programació sobre economia social i cooperativa amb activitats, xerrades, concerts, mostres, projeccions documentals, i diferents propostes de les quals hem pogut gaudir. 

La Palmira acull l'exposició 'Les Dones de La Obrera', que encara es pot visitar al centre fins al dia 4 de juny sense reserva prèvia, i que inclou una part dedicada a la memòria de Palmira Domènech, qui va ser directora del Club de Esparcimiento de la Cooperativa Obrera de Viviendas. Aquesta exposició fa un recorregut per la història de les dones de la cooperativa en el context de la ciutat del Prat, des del pes que han portat a la feina a casa i a les cures, fins a la feina de les dones en l'economia submergida durant el desenvolupament industrial, passant pel que ha sigut el paper de les dones dins de les famílies que han sigut sòcies al llarg del temps de la COV.

Gran expectació per la xerrada sobre Palmira Domènech

Avui, com a cloenda i part de l'exposició 'Les dones de La Obrera', tindrem una xerrada a tres bandes sobre la figura de Palmira Domènech i el que va significar al Prat i per la comunitat. Aquest acte vol retre homenatge a Domènech i a la seva feina que ha inspirat i encara inspira a tantes persones, i al seu compromís i innovadora metodologia, que va donar veu al jovent pratenc. 

Per parlar de tot això comptarem amb Carmina Puig Cruells, professora de Treball Social  a la Universitat Rovira Virgili de Tarragona i qui va ajudar Palmira Domènech a escriure les seves memòries professionals; amb Helena Gregorio, membre de la COV; i Míriam Simon, educadora social i familiar de Domènech. A més, entre el públic, hi assistiran moltes persones que han format part del Club de Esparcimiento i podran també compartir les seves experiències sobre Palmira Domènech i com funcionava el club d'una forma més propera. 

Aquesta xerrada serà a les 18:30h a la sala d'actes del Centre Cívic Palmira Domènech, i les entrades estan gairebé exhaurides. Des de les xarxes de la Palmira podreu seguir amb més detall l'acte en què esperem compartir molts records i una tarda molt propera.

 

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 21 maig, 2022 - 12:30

Cos en moviment, molt més que dansa

El grup de participants finalitza el procés d'enguany amb l'acompanyament de...

dijous, 19 maig, 2022 - 16:30

El "metal" pren el protagonisme a La Capsa l’última setmana de maig

Amb l’escriptor Salva Rubio i les bandes Motörhits i Decade of Aggression

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:00

'La Cocina de mi Vecina' inicia un nou grup de pràctica els dimarts al matí

L'espai veïnal d'intercanvi de receptes i sabers culinaris us convida a la...