Esteu aquí

L’alumnat pratenc coneix la biodiversitat del Delta

A través de l’activitat Coneguem el Delta, més de 700 alumnes, tot i la pandèmia, han realitzat censos de biodiversitat als espais naturals del riu.

Coneguem el delta

divendres, 16 abril, 2021 - 11:15

Descobrir la biodiversitat dels espais naturals, i concretament conèixer espècies d’aus, invertebrats o vegetals, és l’objectiu principal de l’activitat Coneguem el Delta, adreçada a l’alumnat de sisè de primària. Es tracta d’una de les formacions en educació ambiental més arrelades al programa educatiu d’aquest àmbit.

La dinàmica de l’activitat és senzilla: es fa una triple sessió, una a l’aula, una altra als mateixos espais naturals del delta i una tercera de balanç de l’activitat. A través de l’aplicatiu Bioprat, que forma part de la plataforma digital de ciència ciutadana Natusfera, es recullen les dades d’observació de fauna i flora i s’introdueixen les dades per fer-ne el recull final.

Aquest curs escolar, marcat per la pandèmia, han participat més de 700 alumnes, més de 500 al torn d’observació de tardor i més de 200 ho estan fent durant aquests dies aprofitant les dinàmiques de la primavera. Ara, els centres educatius que han participat al primer torn, i més endavant els del segon torn, rebran un mosaic amb algunes de les imatges capturades per l’alumnat durant el desenvolupament de l’activitat.

Mosaic Coneguem el Delta 2020-2021 (pdf - 978266 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...