Esteu aquí

L’Ajuntament impulsa un estudi per conèixer la realitat de les persones procedents d’Amèrica Llatina

dijous, 1 juliol, 2021 - 10:45

Els darrers anys s’està produint una major arribada a la ciutat del Prat de persones procedents de països llatinoamericans en relació a d’altres continents. Les causes són diverses, així com els perfils d’aquestes persones i les seves necessitats.

Amb l’objectiu de tenir més informació, des dels Serveis de Ciutadania de les Cases d’en Puig s’ha impulsat un estudi que abastarà diversos aspectes sobre les migracions llatinoamericanes: les causes en els llocs d’origen, les condicions d’arribada i les dificultats d’adaptació al destí.

Amb aquesta diagnosi es pretén millorar l’atenció dels serveis públics a les necessitats i demandes d’aquest col·lectiu i afavorir processos més ràpids d’adaptació a la societat receptora per part de les persones llatinoamericanes.  També es pretén promoure una major participació dels diversos col·lectius a la realitat sociocultural del Prat.

Per realitzar aquest estudi es faran entrevistes en profunditat, grups de debat i enquestes telefòniques a persones originàries d’Amèrica Llatina que viuen al municipi.

A més, també es pot participar en aquest estudi amb una enquesta virtual, totalment anònima. Podreu trobar l’enquesta al següent enllaç.

Per aquest estudi es compta amb el suport de la consultora Eidos Dinamització Social. Una entitat amb un gran bagatge en temes de participació ciutadana i processos participatius.

Per més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Programa Municipal de Nova Ciutadania al correu novaciutadania@elprat.cat o al telèfon 93 379 00 50 ext. 5600

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 08:00

Un estil de vida actiu té beneficis per a la cognició, la salut física i mental

Una de les conclusions de la taula rodona celebrada el passat 22 de novembre,...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...