Esteu aquí

L’Ajuntament impulsa un estudi per conèixer la realitat de les persones procedents d’Amèrica Llatina

dijous, 1 juliol, 2021 - 10:45

Els darrers anys s’està produint una major arribada a la ciutat del Prat de persones procedents de països llatinoamericans en relació a d’altres continents. Les causes són diverses, així com els perfils d’aquestes persones i les seves necessitats.

Amb l’objectiu de tenir més informació, des dels Serveis de Ciutadania de les Cases d’en Puig s’ha impulsat un estudi que abastarà diversos aspectes sobre les migracions llatinoamericanes: les causes en els llocs d’origen, les condicions d’arribada i les dificultats d’adaptació al destí.

Amb aquesta diagnosi es pretén millorar l’atenció dels serveis públics a les necessitats i demandes d’aquest col·lectiu i afavorir processos més ràpids d’adaptació a la societat receptora per part de les persones llatinoamericanes.  També es pretén promoure una major participació dels diversos col·lectius a la realitat sociocultural del Prat.

Per realitzar aquest estudi es faran entrevistes en profunditat, grups de debat i enquestes telefòniques a persones originàries d’Amèrica Llatina que viuen al municipi.

A més, també es pot participar en aquest estudi amb una enquesta virtual, totalment anònima. Podreu trobar l’enquesta al següent enllaç.

Per aquest estudi es compta amb el suport de la consultora Eidos Dinamització Social. Una entitat amb un gran bagatge en temes de participació ciutadana i processos participatius.

Per més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Programa Municipal de Nova Ciutadania al correu novaciutadania@elprat.cat o al telèfon 93 379 00 50 ext. 5600

Compartir

Noticies relacionades

Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...