Esteu aquí

L’Ajuntament entrega un kit de protecció als comerços que ja poden obrir al públic

Amb aquests "kits d'aixecada de persiana" es vol col·laborar en la represa de l'activitat dels negocis que s'han vist obligats a tancar durant gairebé dos mesos i mig

Cadascun dels 1.100 "kits d'aixecada de persiana" conté 50 mascaretes, una ampolla d gel hidroalcohòlic i una pantalla frontal.

divendres, 22 maig, 2020 - 13:30

L'Ajuntament del Prat està repartint kits de protecció higiènica i de seguretat entre els establiments comercials que des de dilluns, 25 de maig, poden obrir al públic en cumpliment de la fase 1 de la desescalada. Així ho ha explicat aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, en una trobada telemàtica que ha mantingut amb representants de l'empresariat i el comerç local de la ciutat associats al Prat Empresarial.

Més de 2 mesos tancats

Des de la declaració de l'estat d'alarma, el 14 de març passat, diversos sectors comercials, com per exemple bars i restaurants, s'han vist obligats a restar tancats. Aquests estabilments rebran en conjunt, a partir de dilluns, 1.100 "kits d'aixecada de persiana", formats per una caixa de 50 mascaretes, una ampolla de gel hidroalcohòlic i una pantalla frontal per tal d'assegurar, al màxim, la prevenció tant de la clientela com del personal dels establiments. L'Ajuntament vol així col·laborar a la represa de l'activitat d'aquests comerços que s'han vist obligats a estar tancats tantes setmanes, amb els greus perjudicis econòmics que això ha suposat.

L'Ajuntament també distribuirà entre aquests comerços cartelleria informativa sobre els protocols i la normativa a complir a efectes de prevenció i seguretat. Els cartells s'aniran actualitzant en funció de les condicions previstes en les diverses fases de desconfinament.

Altres actuacions municipals de suport al texit comercial pratenc

Aquestes actuacions se sumen a les que ja es van posar en funcionament a l’inici de la declaració de l’estat d’alarma, com l'exempció de la taxa de residus comercials per als establiments tancats, el servei d’assessorament i intermediació de llogaters i propietaris de locals comercials, el servei d’assessorament energètic, el directori al web municipal dels establiments i restaurants de la ciutat que fan venda online, formació online per al comerç local o la publicació dels fascicles de la Guia de Suport de l’Aprenentatge Digital, entre altres. 

L'Ajuntament del Prat està preparant noves mesures de suport al comerç local que seran anunciades properament.

Compartir

Noticies relacionades

alcalde_pressupostos.jpg

dimarts, 11 agost, 2020 - 13:15

L'alcalde Mijoler anuncia que l’Ajuntament del Prat no cedirà al govern central els seus estalvis perquè els necessita per paliar la crisi de la covid

“Els estalvis de la gent del Prat han de servir per ajudar la gent del Prat,...

dilluns, 3 agost, 2020 - 13:00

Agents cívics nocturns treballaran pel compliment de les normes de prevenció de la COVID-19

També vetllaran per la bona convivència i civisme als espais públics durant...

divendres, 31 juliol, 2020 - 12:30

L'Ajuntament ja ha atorgat els primers 54.000 € d'ajuts a comerços que pateixen la crisi de la COVID-19

Són ajudes per facilitar que els establiments de la ciutat puguin reobrir o...