Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat s’incorpora al Projecte Transformador "Barris i Comunitats: motors de transformació social" que la Diputació de Barcelona posa en marxa

La voluntat del programa és oferir respostes transformadores que promoguin la revitalització social dels barris en contextos de majors oportunitats d’inclusió i cohesió socials

dimarts, 14 setembre, 2021 - 14:45

El projecte “Barris i comunitats: motors de transformació social” aposta per una convivència inclusiva i per fer front a la segregació social i urbana. Parteix del fet que algunes ciutats o àrees concentren des de fa anys i de forma persistent situacions extremes de vulnerabilitat social, econòmica, residencial i urbana. Unes àrees que han viscut canvis sociodemogràfics profunds sobre els quals cal continuar posant el focus.

A partir del treball de diagnosi inicial, un dels elements que es van identificar com a necessaris va ser disposar de professionals especialitzats i dedicats específicament als projectes de barris. És per aquesta raó que el fons preveu, d’una banda, el suport a actuacions i a la contractació de professionals i, d’una altra, suport a la formació i intercanvi de coneixements.

En total són 13 municipis beneficiaris en aquesta primera edició i posa a disposició dels ajuntaments un suport econòmic per impulsar els projectes en aquells barris que es concreten en 172.900 €/municipi per a 2021, d’un fons total de 2.247.700 euros per al projecte.

L’Ajuntament del Prat forma part del projecte a través del  Pla Estratègic 2020-30 que s’emmarca també en el Pla Estratègic de Sant Cosme 2020-2030. Programa de convivència, veïnatge i promoció sociocomunitària” amb un equip professional que s'incorporarà a la secció d’actuació integral de Sant Cosme, per acompanyar a les persones des de la diversitat d’edats, diversitat de gèneres o d’adscripció cultural, i pel reforç de les relacions socials i el bon veïnatge.

El Projecte Transformador de Barris de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 “Salut i Benestar” i  número 10 “Reducció de les Desigualtats”. Els 17  ODS  van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Més info, clicant en aquest enllaç

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...