Esteu aquí

La vacuna contra la covid arriba a les residències de gent gran del Prat

Aquest dissabte s’han vacunat les persones residents i treballadores dels centres, en la primera fase de vacunació contra el virus

Elena Ruiz Nebot, de 88 anys, rep la vacuna contra la covid, a la residència municipal de gent gran Penedès, on viu.

dissabte, 9 gener, 2021 - 11:30

La vacunació contra la covid ha arribat aquest dissabte a les residències de gent gran del Prat. Les persones residents i treballadores d’aquests centres estan rebent al llarg del matí la vacuna, en el marc de la primera fase de vacunació contra el virus, que va arrencar a la ciutat el passat dilluns a la residència de persones amb discapacitat intel·lectual el Tamariu.

La residència municipal, vacunada

A La residència municipal de gent gran Penedès, la vacunació ha arrencat passades les nou d'aquest dissabte i s’han aplicat una quarantena de vacunes, tant a les persones internes com a les que hi treballen. Dues de les primeres internes vacunades han estat la interna Elena Ruiz Nebot, de 88 anys (a la foto), i l'auxiliar d'infermeria Mercedes González Ruiz.

La vacunació ha anat a a càrrec del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que ha comptat amb el suport del personal de la residència municipal i de l’Ajuntament del Prat per al seu correcte desenvolupament.

A la residència municipal, la incidència de la covid ha estat molt baixa des de l’inici de la pandèmia. Durant la primera onada es va blindar i no va registrar cap positiu. A principis del passat mes d’octubre, tres persones residents i algunes de treballadores van patir la covid. Únicament. Després d’aplicar immediatament els protocols de seguretat, el centre va quedar novament lliure de covid.

Abans de les residències de gent gran, aquest dilluns la vacunació al Prat ja va començar a la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual el Tamariu.

Pla de vacunació per etapes

Aquestes vacunacions s’emmarquen en la primera fase de la vacunació contra la covid al Prat de Llobregat, que durant les properes setmanes s’aplicarà als següents grups de població:

  • Residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.

  • Personal sanitari de primera línia.

  • Altre personal sanitari i sociosanitari.

  • Persones amb discapacitat que requereixen intenses mesures de suport per a desenvolupar la seva vida (persones amb gran dependència institucionalitzades).

El contacte amb aquest grups poblacionals el fa directament el Departament de Salut en funció de les dades de què disposa.

Tota la informació de servei, al web municipal

Al web de dades de la covid es poden consultar les dades tant de la incidència de l’epidèmia a la ciutat com de les persones que ja hi ha vacunades. Així mateix, al web elprat.cat/enscuidem es poden consultar les mesures a seguir en cada moment i altres informacions de servei rellevants en l’actual context sanitari.

Compartir

Noticies relacionades

Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...