Esteu aquí

La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

L'Ajuntament ha establert a la platja totes les mesures necessàries per garantir la seguretat sanitària i evitar la propagació del coronavirus

Imatge de la platja de Can Camins, on s'agafen les mostres d'aigua per fer-ne les analítiques.

divendres, 3 juliol, 2020 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja de Can Camins del Prat és exel·lent per al bany. Així ho certifica la segona analítica quinzenal de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), realitzada el 29 de juny passat davant del CRAM. Aquell dia, la temperatura de l'aigua era de 23 º.

El control hi ha detectat una presència molt baixa d'indicadors microbiològics i, per tant, les aigües són aptes per al bany i compleixen els requisits de qualitat de la Directiva 2006/7/CE. Podeu consultar la fitxa de l'analítica a través del document enllaçat al final d'aquesta informació.

Gaudir de la platja amb seguretat

L'Ajuntament del Prat està prenent totes les mesures necessàries per garantir la seguretat sanitària a la platja i evitar la propagació del coronavirus. Cartells i panells informatius als punts més concorreguts i als accessos, així com missatges per megafonia i diversos agents cívics recorden les mesures a les persones que hi van a prendre el sol i banyar-se.

Normes i recomanacions sanitàries

  • Mantinguem la distància mínima de 2 metres entre grups de persones.
  • Vigilem que els nostres objectes personals (parasols, bosses, etc) respectin la distància mínima de 2 metres.
  • Si no és possible mantenir la distància, fem servir la mascareta.
  • Ens rentem sovint les mans amb gel hidroalcohòlic.
  • Evitem aglomeracions.
  • Mirem d’escurçar les estades per tal que tothom tingui l’oportunitat de gaudir de la platja.
  • Llencem mascaretes, guants i brossa a la paperera.

Trams de platja més ocupats que altres

Per les característiques de la platja del Prat, amb accés des d’un sol punt, els moments de màxima ocupació permesa de la sorra s’estan produint a la platja de Can Camins (accessos 12 a 23), mentre que en el mateix moment a la platja de la Roberta (accessos 1 a 12) hi queda molt espai per gaudir.

Regulació de les places d’aparcament

L’aforament de l’aparcament a la platja es regula per evitar aglomeracions i poder mantenir les distàncies de seguretat a la sorra. Quan s’assoleix la capacitat màxima de la platja en condicions de seguretat sanitària, la Policia Local procedeix al tancament dels accessos als vehicles particulars. Abans d'anar a la platja en cotxe és aconsellable consultar l'estat de l'aparcament a través de la informació que apareix a la portada d'aquest mateix web.

Autobús i bicicleta

L’Ajuntament recomana prioritzar anar a la platja amb transport públic -hi van els autobusos PR3, i els dissabtes i festius també el Platja Exprès-, a peu o en bicicleta (aquest estiu, com a novetat, existeixen dos aparcaments gratuïts i vigilats per a bicis).

A punt d’acabar l'abocament de sorra

Aquest cap de setmana acabarà l'operació anual d'aportació de sorra a la zona situada entre el Centre Municipal de Vela i el tram central de la platja. En total s’hi hauran abocat 80.000 metres cúbics d'arena de bona qualitat procedent de Port Ginesta. Aquesta operació periòdica, sugragada pel Port de Barcelona, es fa per lluitar contra la regressió costanera provocada pels dics portuaris.

Retirada de pedres

A la platja de Can Camins, entre els accessos 20 i 24, l’Ajuntament ha retirat les pedres que hi va abocar el temporal Glòria resultat de la destrossa d'una escullera. La setmana que ve es podrà gaudir també d’aquest tram de platja amb total seguretat.

Neteja diferent, segons la zona

La platja de Can Camins, la central i més equipada del Prat, es neteja mitjançant garbelladores mecàniques, que filtren la sorra i s'enduen tots els objectes més grans que una determinada mida. La sorra queda així molt fina i homogènia. En canvi, les platges de la Roberta (entre el CRAM i l'aparcament del final del passeig) i del Remolar (fins al límit amb Viladecans), mentre dura el període de cria de les aus (que finalitza el 31 de juliol), es netegen manualment, perquè fomen part de la Xarxa Natura 2000 i estan protegides com a Zones d'Especial Protecció per a les Aus. Mentre dura l’època de cria, en aquestes platges s'hi deixen elements naturals, com petxines, trossos de canyes i fusta, algues, etc, molt útils per als ocells, tant per a aliment com per a refugi.

Analítica de l'aigua de la platja del Prat

Document (pdf - 74590 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 6 juny, 2023 - 12:15

El proper dissabte, 10 de juny, la plaça de Catalunya acollirà la Festa del Prat al Món

Una de les activitats principals sobre Pau, Drets Humans i justícia global a...

dijous, 1 juny, 2023 - 09:15

Al juliol, tallers de català per a jovent nouvingut

Les inscripcions es podran fer fins el proper 16 de juny

dimarts, 30 maig, 2023 - 14:00

El proper dijous, 1 de juny, xerrada sobre la prevenció de l’ictus a les dones

L'entrada serà lliure fins a omplir l’aforament