Esteu aquí

La presentació del projecte "Gent de Barri" es pot visitar als carrers i al Ribera

El resultat del projecte d'El Catalejo, guanyador de la Convocatòria /Unzip 2020, es pot visitar fins al 14 de febrer

dimecres, 13 gener, 2021 - 11:00

El dijous 17 de desembre vam inaugurar la presentació del procés "Gent de Barri", el projecte d'El Catalejo guanyador de la convocatòria Unzip 2020, en la modalitat "Art al Barri", impulsada pel Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa

"Gent de Barri" ha estat un projecte basat en la fotografia participativa i en el fet caminar com a pràctica artística, amb la intenció de connectar persones i territori i compartir mirades sobre els barris que envolten el Centre Cívic. Al llarg de l’últim trimestre de l’any 2020, el col·lectiu El Catalejo, format pel David del Campo i l'Alberto Martín, ha treballat  amb un grup de veïnes i veïns del barri: la Cris, la Carmen, la Merche, el Tony, la Maria, la Toñi, el Jordi i l’Alejandra, amb qui han anat recopilant i compartint anècdotes significatives de les seves experiències. Amb l’objectiu de donar un espai a allò que ens vincula al territori, "Gent de Barri" ha partit de les trobades amb aquests vuit participants al Centre Cívic i s’ha anat estenent a altres veïns i entitats amb qui es relacionen. 

Una presentació en diferents formats

A través del relat, la fotografia espontània, els vídeos i el material dels arxius personals, es van anar teixint una xarxa d'històries que es van anar traduint de forma concreta en diverses presentacions, que es poden visitar al Ribera i als seus voltants. Fins al 14 de febrer, al Centre Cívic trobareu una exposició de les imatges que expliquen el procés de treball que van realitzar les i els participants, i algunes imatges seleccionades en gran format a les parets exteriors de l'edifici. També podeu visitar el mapa virtual que recull els diferents relats, imatges i històries recollides en diferents punts del territori.

I quina millor manera de conèixer el barri que passejant pels seus carrers? Us convidem a realitzar la ruta de QR's pel territori que enllacen amb les imatges i relats recollits en el procés, i així podreu gaudir de primera mà els relats i anècdotes que van anar sorgint amb el grup participant i la resta de persones vinculades al territori i al Centre Cívic que es van anar sumant a la proposta. 

Entre totes hem anat coneixent el barri més que mai a través de la mirada del nostre veïnat,  sent les històries que ens expliquen fotografies que fan créixer el relat del Centre Cívic i del nostre entorn. Amb aquest vídeo creat pels integrants d'El Catalejo durant les sessions de treball del projecte, podreu conèixer l'esperit de "Gent de Barri" i animar-vos a participar de la presentació en els seus diferents formats!

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 desembre, 2022 - 10:00

El Prat ocult estrena nova web elprat.cat/elpratocult

Posem a l’abast d’un clic la història del Prat d’una manera lúdica i divertida

divendres, 2 desembre, 2022 - 13:45

Finalitza l’exposició “Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat”

Més 3000 persones han visitat l’exposició que analitza l’evolució demogràfica...