El Catalejo (David del Campo y Alberto Martín)

Gent de Barri

Modalitat 2: Art al Barri (impulsa Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa)

Una visió més àmplia del barri 

El Catalejo planteja amb Gent de Barri un projecte basat en la fotografia participativa i el caminar com a pràctica artística amb la intenció de connectar persones i territori tot compartint mirades sobre els barris Sant Jordi-Ribera Baixa i Sant Cosme.

Treballen amb un grup interdisciplinar que integra diferents projectes que es desenvolupen al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i a les seves entitats en residència. La finalitat del projecte és reforçar i expandir els vincles entre les comunitats, el territori i la història dels barris que envolten l'equipament, fent servir el Centre Cívic i les entitats que hi conviuen com a eix vertebrador.

Part del procés implica un treball de rememoració de la història personal evocada per les sensacions que desperten imatges trobades i la construcció d’un espai que pot ser recorregut per tal de recuperar les petjades del passat.

Una presentació en diferents formats

A través del relat, la fotografia espontània, els vídeos i el material dels arxius personals, s'han anat teixint una xarxa d'històries que s'han traduït de forma concreta en diverses presentacions, que es poden visitar al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i als seus voltants. Fins al 14 de febrer, al Centre Cívic trobareu una exposició de les imatges que expliquen el procés de treball que van realitzar les i els participants, i algunes imatges seleccionades en gran format a les parets exteriors de l'edifici. També podeu visitar el mapa virtual que recull els diferents relats, imatges i històries recollides en diferents punts del territori.

I quina millor manera de conèixer el barri que passejant pels seus carrers? Us convidem a realitzar la ruta de QR's pel territori que enllacen amb les imatges i relats recollits en el procés, i així podreu gaudir de primera mà els relats i anècdotes que van anar sorgint amb el grup participant i la resta de persones vinculades al territori i al Centre Cívic que es van anar sumant a la proposta. 

Gent de Barri al Ribera

El projecte es basa en caminades fotogràfiques i converses, per redescobrir el passat, present i futur del territori, compartint mirades sobre els barris que envolten el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa. Tota la informació aquí.

El projecte d'El Catalejo, guanyador de la Convocatòria /Unzip 2020, acompanya al veïnat per redescobrir el barri,

Tota la informació aquí.

Al Ribera trobareu una exposició de les imatges que expliquen el procés de treball que van realitzar les i els participants, i també podeu recòrrer la ruta de QR's als carrers del voltant del Centre Cívic, que enllacen relats recollits durant el pojecte. Tota la informació aquí.