El Catalejo (David del Campo y Alberto Martín)

Gent de Barri

Modalitat 2: Art al Barri (impulsa Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa)

Una visió més àmplia del barri 

El Catalejo planteja amb Gent de Barri un projecte basat en la fotografia participativa i el caminar com a pràctica artística amb la intenció de connectar persones i territori tot compartint mirades sobre els barris Sant Jordi-Ribera Baixa i Sant Cosme.

Treballen amb un grup interdisciplinar que integra diferents projectes que es desenvolupen al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i a les seves entitats en residència. La finalitat del projecte és reforçar i expandir els vincles entre les comunitats, el territori i la història dels barris que envolten l'equipament, fent servir el Centre Cívic i les entitats que hi conviuen com a eix vertebrador.

Part del procés implica un treball de rememoració de la història personal evocada per les sensacions que desperten imatges trobades i la construcció d’un espai que pot ser recorregut per tal de recuperar les petjades del passat.

Una presentació en diferents formats

A través del relat, la fotografia espontània, els vídeos i el material dels arxius personals, s'han anat teixint una xarxa d'històries que s'han traduït de forma concreta en diverses presentacions, que es poden visitar al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i als seus voltants. Fins al 14 de febrer, al Centre Cívic trobareu una exposició de les imatges que expliquen el procés de treball que van realitzar les i els participants, i algunes imatges seleccionades en gran format a les parets exteriors de l'edifici. També podeu visitar el mapa virtual que recull els diferents relats, imatges i històries recollides en diferents punts del territori.

I quina millor manera de conèixer el barri que passejant pels seus carrers? Us convidem a realitzar la ruta de QR's pel territori que enllacen amb les imatges i relats recollits en el procés, i així podreu gaudir de primera mà els relats i anècdotes que van anar sorgint amb el grup participant i la resta de persones vinculades al territori i al Centre Cívic que es van anar sumant a la proposta. 

Gent de Barri al Ribera

El projecte es basa en caminades fotogràfiques i converses, per redescobrir el passat, present i futur del territori, compartint mirades sobre els barris que envolten el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa. Tota la informació aquí.

El projecte d'El Catalejo, guanyador de la Convocatòria /Unzip 2020, acompanya al veïnat per redescobrir el barri,

Tota la informació aquí.