Esteu aquí

La pl. Catalunya acollirà el Sofà de la Convivència

Tothom hi podrà seure per repensar la convivència, l'ús de l’espai públic o la tinença d'animals domèstics

dijous, 20 juny, 2019 - 10:15

Seure al sofà per reflexionar amb tranquil·litat i de forma amena sobre temes que ens preocupen relacionats amb la convivència entre veïns i veïnes amb diferents circumstàncies, edats, procedències o tradicionals culturals, els usos de l’espai públic o la responsabilitat que implica la tinença d’animals. Aquesta és la proposta que el Servei de Bon Veïnatge i Convivència del Prat posa en marxa la setmana vinent, amb l’arribada de l’estiu, per convertir també l’espai públic en un lloc d’informació i sensibilització a l’entorn d’aquest tema.

El Sofà de la Convivència estarà a la plaça de Catalunya entre dimarts 25 i dissabte 29 de juny. Entre setmana, les activitats a l’entorn del sofà es faran a les tardes, a partir de les 17.30 h; i dissabte, a les 11h.

Debat i construcció col·lectiva del concepte de convivència

Dimarts 25 de juny l’activitat girarà a l’entorn del mateix concepte de convivència. Hi haurà un grup de persones, que, a instàncies de l’organització, faran activitats de dinamització comunitària per apropar la ciutadania al sofà. Hi participarà el col·lectiu de Dones Sàvies del barri de Sant Cosme, el tècnic de l’Equip de suport a les escales de veïns i veïnes de Sant Cosme (ESEV) i un gestor de comunitats de veïns i veïnes de la Cooperativa Obrera de Viviendas. Parelles lingüístiques del programa de voluntariat per la llengua també seuran al sofà.

La tinença d’animals

Dimecres 26, l’activitat girarà al voltant de la tinença d’animals. El club Agility durà a terme una activitat de circuit amb gossos i una activitat per a infants i es donaran kits de neteja d’orins. La Policia Local de proximitat també parlarà amb la ciutadania que tingui dubtes respecte a la normativa.

El bon ús de l’espai públic i la mediació reparadora

L’endemà, dijous 27, el sofà servirà per reflexionar sobre els bons usos de l’espai públic i es durà a terme un diàleg ciutadà focalitzat en el programa de mediació reparadora, que ofereix la possibilitat de substituir voluntàriament sancions econòmiques per fórmules alternatives de reparació del dany i en benefici de la comunitat. Aquest espai estarà dinamitzat pel propi equip del servei de mediació municipal. A les 18:30 h, es podrà participar d’una activitat creativa per a infants i joves duta a terme per un artista local, on es plasmaran amb sprays de grafitti en uns cubs les paraules clau de convivència.

La convivència en la diversitat

El divendres 28 s’abordarà la diversitat, interculturalitat i intergeneracionalitat, qüestions fonamentals per garantir un Prat inclusiu. Hi participaran el col·lectiu Roda Blava, amb un petit circuit per parlar d’accessibilitat de les persones que van en cadires de rodes. També hi participaran d’altres associacions, com la Asociación  Chrysallis de familias de menores transexuales. La Directora del Consorci per la Normalització Lingüística parlarà de la importància de la comunicació per a la bona convivència

Cloenda

La cloenda de la setmana del Sofà de la Convivència serà dissabte 29 de juny, de 11:30 h a 14 h. Durant la jornada, es farà un núvol de paraules -en format mural-, com a resum de tots els continguts tractats i s’acabarà de definir col·lectivament el concepte de convivència, de forma dinàmica i amb l’acompanyament d’activitats festives i lúdiques (balls tradicionals per part de l’Associació Salvadorenya de Catalunya, cal·ligrafia àrab, contes sobre convivència i igualtat...).

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Obre La Botiga del Prat, on les persones que reben ajuda alimentària són alhora cogestores del projecte

A més de les vies de subministrament d’aliments tradicionals, es proveeix de...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...