Esteu aquí

La Fundació Catalana de l’Esplai acull un intercanvi juvenil internacional centrat en la salut mental

L’acte institucional d’obertura destaca el paper transformador dels joves i la importància de l’acompanyament emocional en el projecte “Estima”.

dimecres, 4 desembre, 2024 - 10:30

Aquest dimarts 26 de novembre, la ciutat ha estat l’escenari de la inauguració d’un intercanvi juvenil internacional emmarcat dins del programa Erasmus+, que ha reunit 51 joves d’Itàlia, Portugal i Catalunya al Centre Esplai. L’acte d’obertura, organitzat per Fundesplai, ha comptat amb representants institucionals de les entitats implicades i ha posat en valor la importància de la salut mental entre els joves, eix central d’aquest projecte.

L’intercanvi està liderat per Fundesplai com a entitat amfitriona, amb la participació de la Cooperativa Folias de Roma i la Fundação da Juventude d’Oporto. El projecte, batejat amb el nom “Estima”, se centra en el benestar i l’acompanyament emocional dels participants, joves d’entre 18 i 29 anys que conviuran durant una setmana al Prat. A través de dinàmiques, debats i activitats de lleure, el programa busca visibilitzar les dificultats associades a la salut mental i dotar els participants d’eines per a la detecció, l’autoconeixement i la gestió emocional.

Durant l’acte inaugural, la regidora de Joventut i Esports de l'Ajuntament del Prat, Débora García Barrios, va destacar la transcendència de projectes com aquest per als joves: “Programes com aquest són vitals per al desenvolupament dels nostres joves, oferint-los l’oportunitat de créixer, aprendre i entendre altres cultures i realitats. És imprescindible que treballem conjuntament per dotar-los de recursos per gestionar les emocions i potenciar el seu benestar.”

A més de les activitats centrades en la salut mental, el programa inclou visites a exposicions, mostres de cultura popular i espais de convivència per fomentar l’intercanvi cultural i personal. Paral·lelament, les tres entitats organitzadores aprofitaran aquesta trobada per enfortir les relacions dins del tercer sector social europeu, amb la voluntat de mantenir i ampliar aquest tipus d’iniciatives més enllà del 2024.

Aquest projecte Erasmus+ és un exemple del compromís europeu amb la mobilitat juvenil i l’aprenentatge no formal, fomentant la participació activa i el pensament crític entre els joves.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 maig, 2025 - 13:15

El Prat impulsa la jornada “Cultura de Pau, Diàlegs i Comunitat” per reforçar la convivència i la justícia global

La trobada inclourà taules de treball participatives per contribuir al nou...

dimecres, 30 abril, 2025 - 09:30

L’ús de pantalles en infants i adolescents protagonitza la XVI Jornada Tothom Educa

L’esdeveniment resulta un exercici ric de reflexió col·lectiva sobre un...