Esteu aquí

La democratització de la música aterra al Cèntric

L'auditori del Cèntric ha acollit el mes de juny els concerts d'Entreinstruments de les escoles Sant Jaume i Jacint Verdaguer, i l'Institut Escola Pepa Colomer.

dijous, 15 juny, 2023 - 11:00

Del 6 al 8 de juny, alumnat i famílies van omplir l'auditori del Cèntric de gom a gom. Alumnat de 3r a 6è de primària dels diferents centres educatius va aprofitar l'ocasió per ensenyar a la comunitat educativa tot allò que han après aquest curs 2022-23. Per alguns, era la primera vegada que pujaven a un escenari a tocar un instrument, per altres però, això ja comença a ser un fet habitual!

El projecte Entreinstruments facilita la pràctica d'instruments de vent, corda o d'arrels populars a l'alumnat de primària, i forma part de l'àmbit d'educació en les arts del programa Interseccions. Hi participen les escoles Sant Jaume, Jacint Verdaguer, Maragall i Pepa Colomer, en col·laboració amb L'Escola d'Arts en Viu

Mostres finals amb cançons de tots els temps

L'escola Sant Jaume va ser la primera a ocupar els escenaris el dimarts 6 de juny, amb l'alumnat de cicle superior que va interpretar amb instruments de corda temes com 'Noche en Nueva York', 'Els Vikings', 'Late night talking' de Harry Styles o 'Bloody Mary' de Lady Gaga. El dimecres va ser el torn de l'alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de l'escola Verdaguer i el seu concert d'Entrevents, rememorant cançons tan especials com l'Himne de l'Alegria. Per acabar, dijous  l'institut escola Pepa Colomer amb l'alumnat de 4t i 5è de primària va compartir el projecte d'Entrecordes, assolint l'objectiu de 'sonar totes juntes' amb temes de dibuixos animats com 'Bob Esponja' o 'La Pantera Rosa'. 

En els concerts que van oferir aquestes tres escoles van assistir-hi familiars d'alumnes, i altres grups d'infants del mateix centre. Paral·lelament, també s'han realitzat concerts de retorn a la ciutadania tocant a llars d'avis i àvies de la ciutat, o als centres cívics.

Com es treballa Entreinstruments a les aules?

Els infants des de 3r de primària fins a 6è tenen l'oportunitat d'aprendre a tocar instruments en format orquestral, com a part de la seva àrea d'educació artística. Les especialistes de música dels centres en qüestió conjuntament amb professorat d'instrument de L'Escola d'Arts en Viu ofereixen sessions setmanals amb l'alumnat on els instruments són els protagonistes. Així, aprenen a tocar instruments de corda com el violí, la viola, el violoncel, el contrabaix o fins i tot l'ukelele; instruments de vent com la flauta travessera, el clarinet, el saxofon, la trompeta i el trombó; i fins i tot música tradicional com la gralla, el flabiol, l'acordió o percussió.

L'objectiu principal del projecte és acostar els infants a un món musical que sovint presenta barreres d'accés tant econòmiques com socials. Tocar un instrument va molt més enllà de crear una melodia, i és que col·loca la creació al centre de l'aprenentatge a través del treball grupal.

Cal assenyalar que el programa Interseccions duu a terme un quart projecte orquestral anomenat Entretradis a l'escola Joan Maragall, que també realitzarà els seus concerts de música tradicional, en aquest cas a la seva mateixa escola, el dia 22 de juny.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 20 juny, 2024 - 14:45

“Antes todo esto eran campos”, el nou espectacle de La Nit en Dansa 2024

El projecte de La Nit en Dansa, promogut pel Centre Cívic Jardins de la Pau i iniciat el passat 17 d'abril, es troba ara a la seva fase de muntatge. Aquest procés de creació col·lectiva en l’àmbit de la dansa i l'expressió corporal es basa en una metodologia de producció artística que fomenta el desenvolupament de les capacitats creatives de totes les persones participants. Un dels punts...
Biblioteca notícia clubs de lectura

dijous, 20 juny, 2024 - 10:00

Els clubs de lectura de la biblioteca Antonio Martín s’acomiaden fins a l’octubre

Final de curs lector després de nou mesos d’intenses lectures

dimecres, 19 juny, 2024 - 12:00

Enribera't a la fresca i al centre cívic aquest estiu!

Tria el teu estiu amb propostes per a tots els públics a la plaça Sant Jordi...