Esteu aquí

La ciutadania pratenca, molt participativa a les commemoracions del Dia Internacional de les Dones

Encara queden activitats fins a finals de mes

dijous, 25 març, 2021 - 12:45

El mes de març ha estat ple d’activitats per commemorar del Dia Internacional de les Dones, més d’una trentena. Tot i a la situació actual i el caràcter online del programa s’ha mantingut el tarannà reivindicatiu, de sensibilització i d’empoderament d’aquesta diada.

Les activitats han estat diverses i s’han adaptat al context sanitari actual, com la lectura del Manifest i el mític Paraula de Dones, que enguany han estat en format virtual.

Les activitats amb més participació van ser la xerrada central sobre “Les desigualtats en el món laboral” a càrrec de l’advocada laboralista Joana Badia i la xerrada sobre “Alimentació conscient” amb Mireia Hurtado. També cal destacar, la formació per a entitats sobre “Introducció a la perspectiva de gènere” amb la cooperativa Spora i les xerrades de Prat Famílies sobre “Coeducació audiovisual”.

Per una altra banda, també s’han dut a terme obres de teatre com “Raphäele”al Teatre Artesà i “Nosaltres, les dones” del Kadish.

Entitats i participació veïnal

Les entitats de la ciutat han participat d’una manera molt activa en aquesta campanya. L’entitat Frida Kahlo va rebre un reconeixement per part del col·lectiu feminista Viudes 08820, per la seva trajectòria com a referents feministes del nostre municipi, en un acte molt emotiu.

El Centre de Promoció Social Francesc Palau va realitzar el vídeo “Dones Essencials”. Un muntatge per xarxes on van reivindicar el paper i la força de les dones en aquests moments de crisi, visibilitzant el paper de les dones durant l’etapa del confinament.

Als centres cívics, la participació veïnal ha estat molt alta en accions com l’elaboració de pancartes reivindicatives i l’activitat “Mapeig, dones del territori”. La mostra de pancartes es podrà veure fins el 31 de març al Centre Cívic Jardins de la Pau i al Centre Cívic Ribera Baixa.

També, va rebre molta participació el collage fotogràfic col·lectiu “Sororitat”. Un recull artístic que dona forma a un cos de dona i que mostra el sentiment de germanor del moviment feminista. Es podrà veure fins final de mes al Centre Cívic Jardins de la Pau.

Activitats fins a finals de mes

Dissabte 27 de març a les 18 h està programat 'El Globus vermell', un espectacle de clown familiar dins del cicle #EnFemeni al Centre Cívic Ribera Baixa.

Diumenge 28 de març a les 12 h, es durà a terme “Shakespearianes: a l'altra banda del mirall” una reinterpretació feminista sobre textos de Chris Wind, al Centre d’Art Torre Muntadas.

Com a tancament de les commemoracions del 8M, el proper dia 30 a les 18:30 h, hi ha la “Taula rodona: Feminismes diversos” amb Pastora Filigrana, advocada especialista en dret laboral i sindical i en Dret d’estrangeria; i Siham Ater Sro,  representant de la comunitat digital Afroféminas a Múrcia i Andalusia  L’activitat serà on line i cal inscripció prèvia.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...
Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...