Esteu aquí

La bici elèctrica compartida metropolitana, AMBici, comença a funcionar al Prat

Entren en funcionament 160 bicicletes repartides en 14 estacions a la nostra ciutat, una de les sis primers on s'ha començat a desplegar un servei que arribarà a una quinzena de municipis metropolitans per facilitar una mobilitat més salusable i sostenible.

Estació a l'Avda Verge de Montserrat, entre la parada de metro de les Moreres i el CAP Ramona Via

dimarts, 31 gener, 2023 - 09:00

El servei de bicicleta elèctrica compartida metropolità, AMBici, ha començat a funcionar aquest dilluns al Prat. La ciutat, conjuntament amb Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, forma part del grup de sis municipis on s’ha engegat en fase de proves aquest servei que progressivament, en els propers mesos, arribarà a 15 municipis. Al Prat es posen en marxa aquesta setmana 14 estacions amb 160 bicicletes i en total en aquests sis municipis, ja s’han obert i estan funcionant amb normalitat més de 55 estacions i hi ha més de 600  bicicletes actives. Qualsevol persona que es vulgui abonar el servei, ho pot fer en aquest web.

La quinzena d’estacions al Prat estan ubicades en els prncipals eixos de la ciutat, com l’Avinguda Verge de Montserrat o la Carretera de la Marina, o en indrets on permeten la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com l’estació de ferrocarril o les de metro de Moreres o de la plaça de Catalunya, entre d’altres. Quan s’acabi de desplegar a la quinzena de municipis metropolitans, el servei posarà a disposició dels ciutadans fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions.

L’AMBici ha estat creat pels municipis participants i l’AMB i el gestionarà Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). És un projecte cofinançat amb 7 milions d’euros del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (fons Next Generation) i suposarà un nou impuls per potenciar i facilitar opcions de mobilitat sostenible a la metròpolis.

Quan s'acabi de desplegar, aquesta primavera, AMBici arribarà a 15 municipis metropolitans: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Com a mínim, la meitat de les estacions tindran punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta seran energèticament autònomes per poder fer anar el sistema d’ancoratges mitjançant plaques fotovoltaiques.

Tarifa del servei AMBici

Durant el 2023, l’AMB farà una tarifa promocional de 25 € l’any per abonament, que permetrà 30 minuts d’us gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts gratuïts, costarà 0,50 € cada 30 minuts. A partir de l’any 2024, l’abonament tindrà un cost de 40 € l’any, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. Després dels 30 minuts inicials, costarà 0,50 € cada 30 minuts. Els usuaris que vulguin emprar la targeta física, la podran adquirir per un cost de 6 euros. En cas d’emprar el servei amb l’aplicació mòbil, serà gratuït.

Abonament metropolità per a l’AMBici i el Bicing

Pel que fa a la integració de l’AMBici amb el servei de Bicing, s’han previst dues mesures: 7 estacions de pont o de transferència dels dos serveis i l’abonament metropolità, amb descomptes per als usuaris dels dos serveis.

Per tal de facilitar l’ús conjunt del servei AMBici, de l’AMB, i el servei Bicing, de l’Ajuntament de Barcelona, i establir unes condicions preferents als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes, s’ha creat un abonament metropolità, que entrarà en marxa al mes de març, amb dues opcions:

  • Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana: costarà 65 euros l’any.
  1. En el servei AMBici, quan s’agafa una bicicleta la primera mitjà hora està inclosa (0,15 € a partir de l’any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.
  2. En el servei Bicing (abonament tarifa plana), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.

 

  • Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana per Ús: costarà 53 euros l’any.
  1. En el servei AMBici, quan s’agafa una bicicleta la primera mitja hora està inclosa  (0,15 € a partir de l’any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.
  2. En el servei Bicing (abonament tarifa per ús), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.

 

Compartir

Noticies relacionades

Bicicletes Ambici

divendres, 24 març, 2023 - 13:00

Més de 400 persones del Prat s’han abonat ja al nou servei de bicicleta elèctrica compartida

Amb l'AMBici, se suma un nou mitjà de transport públic a l’estratègia de la...
Pla Director d'Enllumenat 4

dimecres, 22 març, 2023 - 10:15

Les millores implementades en el marc del Pla Director d’Enllumenat suposaran un estalvi de 155.000 euros anuals a la ciutat

Amb el sistema de telegestió que s'ha instal·lat a tots els quadres de llum,...

dijous, 16 març, 2023 - 14:00

La T-jove fins als 30 anys, ja disponible

Aquesta mesura se suma a d’altres que promocionen el transport públic i...