Esteu aquí

La Biblioteca Antonio Martín promotora de la lectura

Fi de curs per als Clubs de Lectura

dijous, 1 juliol, 2021 - 10:00

Amb l’arribada de l’estiu s’acaben les reunions dels Clubs de lectura de la biblioteca, ja fins a l’octubre, i es posa fi a aquest convuls curs 2020-2021 marcat per la situació d’emergència sanitària.

Clubs de lectura virtuals: una adaptació necessària

Si bé en un principi els Clubs de Lectura es van veure afectats en el seu normal desenvolupament, això no va desanimar els participants i conductors a continuar fent reunions adaptant-se a les noves circumstàncies. Així, des de la biblioteca, es van implementar les eines necessàries per convertir les reunions presencials en reunions virtuals on tothom interessat pogués continuar participant de les lectures compartides des de casa seva per mitjans telemàtics. Les trobades en línia dels clubs de lectura esdevingueren el nou format per mantenir la participació i la continuïtat d'aquesta activitat de lectura i aprenentatge compartit durant gran part del curs.

A començament del curs 2020-2021, a l’octubre, es van poder fer sessions presencials d’alguns clubs (els d’idiomes i el de Novel·la Històrica). Però el novembre, amb l’empitjorament dels indicadors sanitaris, es va tornar al format virtual fent les sessions en línia de nou, ja amb la participació activa del personal de la biblioteca a les diferents reunions: tant del Club de lectura de Novel·la negra, com l’Enjoy reading, En femení: la veu i la paraula, Parlons livre i Grans lectors.

Tornen les reunions presencials

El format virtual es realitza fins a l’abril quan, amb la millora de la situació sanitària, es planteja als clubs la tornada a les reunions presencials. I fins avui, que es dóna per tancat aquest curs lector amb les darreres reunions presencials abans de l’estiu.

Els clubs de lectura (CL) organitzats des de la biblioteca, i que han mantingut la seva continuïtat, són els següents:

  • CL Novel·la negra (lectures de gènere negrecriminal). Creat el 2010, des del 2019 es realitza a la biblioteca. Conduït per personal de la biblioteca.
  • CL Enjoy reading (lectura i tertúlia en anglès). Grup molt estable creat el 2009. Conduït per personal de la biblioteca.
  • CL En femení: la veu i la paraula (lectura de dones). Creat el gener del  2019 amb molt bona acollida. Grup autogestionat i conduït per Nemesia Córdoba amb suport del personal de la biblioteca. 
  • CL Parlons livre (lectura i tertúlia en francès). Creat el 2013. S'ha mantingut en format virtual, per realitzar-se les trobades en dissabte. Conduït per Dolors Paulino, amb suport de personal de la biblioteca.
  • CL Grans lectors (narrativa en general). Creat el 2010 per Gent Gran de Cases d’en Puig. Amb suport de personal de la biblioteca. 

Clubs als quals es dóna suport des de la biblioteca i que han continuat reunint-se:

  • CL Novel·la Històrica (llibres de temàtica històrica). Creat el 2011, es reuneixen bimensualment, a l’Arxiu Municipal. Cada sessió la condueix un especialista en el tema.
  • CL La Seda (narrativa en general). Creat el 2017 per iniciativa de l’Escola La Seda. Es troben a diferents llocs de la ciutat.
  • CL "lectures i tertúlies" (de tots els gèneres, enfocada en dones). Creat a principis del 2021 pel grup de Gent Gran de Jardins de la Pau, Centre Cívic a on s’ajunten.
  • CL Associació de Dones Frida Kahlo (narrativa en general). Creat el 2005. Es fa al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa.

Altres clubs de lectura que s’han vist afectats per la situació de pandèmia i han aturat les seves reunions aquest any són els de Català fàcil, Gira el món, Casa de Andalucía i Gent gran de l’Esplai de la Caixa, que esperem que reprenguin les seves activitats a la tardor.

També el Club CreAcció, taller de creació literària conduït per la Mar González, van reprendre les seves reunions en format virtual i ja darrerament, des del maig, han començat a reunir-se presencialment cada dues setmanes a la biblioteca.

Fins al setembre

Ens acomiadem dels lectors més actius i els amants de les lectures compartides fins al pròxim curs lector quan, si la situació ho permet, tornaran les sessions presencials (a l’octubre) que tant hem enyorat aquest any; i a tots els interessats us animen que estigueu atents a l'obertura de les inscripcions en línia a partir del setembre.


Us desitgem un bon estiu ple de lectures profitoses.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...