Esteu aquí

Els clubs de lectura en temps de confinament

Informació i recursos

dijous, 9 abril, 2020 - 09:00

La Biblioteca Antonio Martin és molt conscient de la gran riquesa personal que aporten els clubs de lectura. Aquest model de connexió entre els lectors es basa en dues premisses: el gust i gaudi per la lectura i la necessitat de compartir-ho.

El nostre municipi va ser un pioner en apostar pels clubs de lectura. Amb les seves dinàmiques canviants, els clubs creixen i es transformen dia a dia, fins a formar part del nostre teixit cultural. Tant els clubs directament organitzats a la biblioteca, com aquells d'altres entitats i equipaments als quals oferim cobertura, apleguen un gran nombre de ciutadans. Gent de tota mena, condició, edat, sexe, amb interessos diversos que han trobat el seu lloc al món en algun dels nostres clubs.

La Biblioteca Antonio Martin també és conscient que ho trobeu a faltar. La sessió periòdica amb els moderadors, l'intercanvi amb els altres participants, la xerrada post-club i fins i tot, la visita a la biblioteca i la sorpresa per saber el següent títol. I com no! El cafè en una terrassa ara que els dies s'allarguen.

Per això, a BAM proposa dues mesures per pal·liar aquesta manca de contacte físic:

1. Aquests recursos online són una finestra a conèixer què es cou per aquí fora. Us convidem a donar una ullada. Estem segurs que cadascú de vosaltres trobarà alguna pista, alguna informació que desconexia o havia oblidat i que ara cobra més sentit que mai. Aquí us passem una tria:

2. Podeu utilitzar aquests recursos per crear el vostre propi món de clubs. Us animem a fer ús dels grups de Whatsapp/Telegram dels clubs de lectura que ja en teniu, i si no en teniu, a crear-los, per comunicar-vos i compartir reflexions, a organitzar-vos entre vosaltres elements actius que sou. A crear, cocrear, concretar; comuniqueu-vos, tant és si aconseguiu engrescar només a dues o tres persones.

No importa el nombre de participants de cada club, no importa quines lectures trieu, el que volem és transmutar la distància física en proximitat emocional.

Només us demanem un petit favor: compartiu allò que heu fet, servirà d'inspiració per altres iniciatives. Escriviu un correu a b.prat.am@diba.cat i ens ho expliqueu tot. Nosaltres volem fer de pont entre els nostres lectors més imaginatius i la difusió de les seves propostes.

Cuideu-vos molt. Quedeu-vos a casa. Al Prat ens cuidem.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 16 maig, 2022 - 11:00

S'obren les preinscripcions per a L'Escola d'Arts en Viu

Del 16 al 27 de maig es pot realitzar la preinscripció a L'Escola d'Arts en...

divendres, 13 maig, 2022 - 11:00

Explosió de cultures en la 3a edició de l'Spring Festival

Una setmana d'activitats en anglès als centres educatius i culturals del Prat

dimecres, 11 maig, 2022 - 11:45

L'Ajuntament atorga 232.200 euros en 1.159 ajuts per a les activitats d'estiu

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/viulestiu