Esteu aquí

Clubs de lectura virtuals

Tres dels clubs de lectura presencials de la Biblioteca Antonio Martín s'han començat a realitzar en format virtual

dimecres, 29 abril, 2020 - 12:00

Fidels a la crida de la Biblioteca Antonio Martín als clubs de lectura (CL) en temps de confinament, tres dels CL presencials han transmutat eventualment a virtuals. La situació excepcional de l'estat d'alarma ha convertit aquesta primera idea en una realitat.

El CL infantil Litinèsia, adreçat a infants entre 10 i 11 anys, s'ha reunit de manera virtual en dues ocasions. La primera va tenir lloc el dia 1 d'abril per comentar el llibre La Victòria somia, de Timothée de Fombelle. Encara que no tots els inscrits van poder connectar-se per diferents motius, els infants que sí que es van reunir es van mostrar molt satisfets de continuar amb les sessions. Per atendre les seves demandes, es va consensuar una segona trobada, el dia 15 d'abril, on es van planificar els Reptes de Lectura que hauran de resoldre durant la propera sessió del club, el 6 de maig. En aquest cas, els llibres escollits pertanyen a la saga Sherlock, Lupin i jo, de Irene Adler: una col·lecció disponible a la plataforma virtual de préstec de llibres electrònics eBiblio.  Ambdues sessions van estar conduïdes i moderades pel personal de la biblioteca.

El club de lectura en anglès, Enjoy Reading, un dels clubs clàssics i de més solera al municipi, van fer-se ressò del suggeriment de la BAM. Per iniciativa de la moderadora, l'Ariane, i la participació entusiasta de set dels seus membres, la sessió va tenir lloc el passat dia 16 d'abril. Aquest cop van llegir, comentar, girar, capgirar i estripar Maurice, de E.M. Forster. Per la següent sessió virtual, el dia 21 de maig, llegiran Monsignor Quixote de Graham Greene.

Per acabar, el CL En femení: la veu i la paraula, el grup de més recent creació, amb un gran èxit de participació i una càlida acollida des del començament, també s’ha animat a convertir les seves habituals reunions presencials en sessions virtuals per donar continuïtat a les seves trobades. Com ja és habitual en el club, els títols i temàtiques no deixen mai ningú indiferent. En aquest cas, Yo acuso. Defensa de la emancipación de la mujer musulmana, d'Ayaan Hirsi Ali va estar l'obra escollida per fer reflexionar a les participants del club. En aquesta ocasió, nou apassionades de la lectura van poder expressar les seves opinions moderades per la Nemesia. També van quedar en llegir el poemari Bruixa de dol, de Maria Mercè Marçal per la pròxima reunió virtual (que es durà a terme el 13 de maig).

Si esteu interessades en participar d'algun d'aquests clubs de lectura, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a b.prat.am@diba.cat.  

LA BAM agraeix, tant als moderadors, per la seva iniciativa desinteressada, com als participants, per la seva implicació i per voler compartir una estoneta del seu temps, els seus coneixements i la seva predisposició a mantenir una certa normalitat. No sempre és fàcil afegir-se a activitats que requereixen una infraestructura concreta, sigui connexió a Internet o equips informàtics amb les prestacions adequades. El personal de la biblioteca col·labora intensament en aquesta situació, facilitant recursos de lectura online, llistats de llibres electrònics disponibles a l’eBiblio o aportant material complementari sobre les lectures.

Mentrestant, aplaudir, valorar i encoratjar els nostres clubs, moderadors, conductors, voluntariat i l'entusiasta comunitat lectora a seguir en contacte. El caliu humà, la proximitat física continuarà sent essencial per crear vincles socials, culturals i afectius.

Cuideu-vos molt. Quedeu-vos a casa. Al Prat ens cuidem! 

Compartir

Noticies relacionades

oferta_formativa_cultura

dilluns, 17 gener, 2022 - 15:00

Una nova oferta formativa de tallers, cursos i xerrades als centres culturals per als mesos de febrer a maig

Les inscripcions començaran el dilluns 24 de gener, a partir de les 16.30 h

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...
Centric_Albert_galceran_xerrada_òpera_2

dimecres, 12 gener, 2022 - 13:45

Aquest any, descobrim la clàssica al Cèntric

Seguint amb la seva aposta per difondre la música clàssica i l’òpera, l...