Esteu aquí

Jardins de la Pau, un espai de referència per a promoure i treballar la dansa en comunitat

El Centre Cívic Jardins de la Pau ofereix durant tot l'any una àmplia proposta formativa, de pràctica i mediació vinculada a la dansa

divendres, 29 desembre, 2023 - 11:00

L’equipament cultural del barri de Jardins de la Pau s'ha convertit amb el temps, en un punt neuràlgic per a totes aquelles persones interessades en la dansa i totes les seves múltiples expressions artístiques.

Aquest equipament col·labora de manera activa amb les entitats de dansa de la ciutat i promou la pràctica a través de l’oferiment de sales d’assaig obertes a la ciutadania.

A més, gràcies a una oferta formativa àmplia i variada, el centre ofereix cursos i tallers destinats a enriquir els coneixements i habilitats de totes aquelles persones apassionades en l’art del moviment.

 

Practicants

Festa de la Dansa

La Festa de la Dansa és un esdeveniment de referència a la ciutat del Prat que es celebra amb motiu del Dia Internacional de la Dansa des de l'any 2006. L’objectiu principal és el de donar visibilitat a la dansa de la ciutat, tot implicant a grups no professionals i entitats de la ciutat de ball i dansa i apropant aquesta disciplina escènica a nous públics. Durant els mesos previs a la celebració, que es formalitza al voltant del Dia Internacional de la Dansa, es van realitzant diverses reunions i taules de treball per donar forma a aquest esdeveniment. 

 

Grups estables

Com comentàvem anteriorment, Jardins de la Pau acull a aquelles persones, sobretot joves, que ballen i necessiten un espai on poder practicar aquesta disciplina artística.

Amb el suport i acompanyament de la dinamització comunitària de Jardins, els grups estables comencen a generar sinergies més enllà de les establertes dins el mateix grup, ampliant horitzons i compartint experiències amb persones que acudeixen al centre amb unes inquietuds similars. Per a facilitar aquest fet, el centre cívic promou trobades i accions per connectar a les practicants entre sí.

A part, facilita la connexió entre diferents actes de ciutat perquè hi puguin participar, com ara; la Festa de la Dansa, la Dansa Metropolitana o l’Altraveu.

 

 

Mediació

Dansa Metropolitana

L'Ajuntament del Prat de Llobregat participa dins de Dansa Metropolitana, acció que omple de dansa els teatres, els centres cívics, els carrers, les places i l'espai públic de dotze ciutats metropolitanes.

Dins del festival, hi ha més de 250 propostes al voltant de la dansa, amb una oferta variada d'espectacles per a tots els públics, així com activitats, conferències, tallers i fins i tot una àmplia oferta de cinema sobre la dansa.

Tot i que Dansa Metropolitana s’acciona des de diversos equipaments de la ciutat, a Jardins de la Pau es treballa directament amb les entitats de dansa del municipi i s’ofereix un espectacle familiar que apropa la dansa al públic familiar del Prat.

 

La Nit en Dansa

La Nit en Dansa és un procés comunitari col·lectiu de creació escènica en l’àmbit  de la dansa i l'expressió corporal. Aquest procés culmina amb la presentació d'un espectacle de dansa al carrer durant el mes de juliol, en el marc de la campanya d’activitats culturals Viu l’Estiu al Prat.

S’hi poden apuntar totes aquelles persones que tinguin interès en experimentar amb la dansa i el moviment i vulguin comprometre’s en participar en aquest procés junt amb altres persones. No calen coneixements previs, només les ganes de participar, sense importar l’edat o la condició física.

El procés compta amb la direcció artística d’un o una professional de la dansa i ofereix la possibilitat de connectar a la ciutadania més enllà de l’oferta formativa, i d’animar-la a formar part d’un espectacle escènic.

 

Aquest centre no només fomenta la creació artística, la pràctica, la formació i la mediació, sinó que també actua com a punt de trobada i reflexió per a la comunitat. A través de la dansa, es crea una atmosfera en què les arts en viu esdevenen un mitjà poderós per a la reflexió col·lectiva.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 4 març, 2024 - 15:00

Obertes les inscripcions al taller de narrativa sobre sentiments i emocions, en el marc del Premi literari Delta

El durà a terme l’escriptora i professora de l’Escola d’Escriptura de l...

dilluns, 4 març, 2024 - 15:00

Obertes les inscripcions al taller de narrativa sobre sentiments i emocions, en el marc del Premi literari Delta

El durà a terme l’escriptora i professora de l’Escola d’Escriptura de l...

divendres, 1 març, 2024 - 11:00

Al març, una nova edició de Dansa Metropolitana al Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat formarà part d'una nova edició del festival amb...