Festa de la Dansa

La Festa de la Dansa és un esdeveniment de referència a la ciutat del Prat que es celebra amb motiu del Dia Internacional de la Dansa des de l'any 2006. L’objectiu principal és el de donar visibilitat a la dansa de la ciutat, tot implicant a grups no professionals i entitats de la ciutat de ball i dansa i apropant aquesta disciplina escènica a nous públics. Durant els mesos previs a la celebració es van realitzant diverses reunions i taules de treball per donar forma a aquest esdeveniment. Malauradament, a causa de les mesures sanitàries de la pandèmia, la catorzena edició de la Festa de la Dansa no es va poder celebrar de forma presencial. 

El 2020, per primer cop en catorze edicions, la Festa de la Dansa es va celebrar de forma virtual amb dues accions ben diferenciades. Per una banda, es va parlar amb les persones referents de cada entitat perquè es gravessin. Aquest vídeo va comptar amb la participació de 15 representats de diferents entitats de la ciutat, responent a una sèrie de qüestions que feien referència a la seva experiència personal en relació a la dansa.

 

 

Presentació de les participants - Festa de la Dansa 2020

Media Root

 

La segona acció que es va realitzar, va ser un vídeo de 17 minuts amb fragments de fins a 312 practicants de dansa habituals que acostumaven a participar en aquest esdeveniment. Les persones que van participar, es van gravar un vídeo a casa seva, confinades, ballant per celebrar la Festa de la Dansa. Tot i ser el primer cop que es feia aquest tipus d’acció durant el confinament, la participació va ser molt elevada. Va provocar que més de 300 persones s’aturessin un moment per poder gravar-se i enviar-nos aquest vídeo ballant que representava a la perfecció el context inusual que es vivia en aquell moment.

 

 

A ballar! - Festa de la Dansa 2020

Media Root

Edicions anteriors

Vídeos

Entreu al nostre canal de YouTube per veure vídeos d'edicions anteriors.

Àlbums de fotos

Vegeu les fotografies d'edicions anteriors de la Festa de la Dansa.