Esteu aquí

Helena Maleno obre les activitats del 25N amb una mirada a la violència contra les dones migrades

Podeu veure la xerrada al compte de Youtube de l’Ajuntament

Helena Maleno.

dijous, 19 novembre, 2020 - 11:45

El passat 18 de novembre va tenir lloc el primer acte del cicle d’activitats del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, amb la xerrada “Dones travessant fronteres”, duta a terme per la defensora dels Drets Humans Helena Maleno.

Maleno porta molts anys a la frontera sud, concretament al nord del Marroc,  acompanyant a les dones que en un llarg periple migratori i de recerca de refugi, des de diferents punts d’Àfrica, arriben a les portes d’Europa, després de travessar nombrosos països. A la xerrada es va parlar de les pors que les acompanyen i les violències que pateixen, no només en el camí sinó també en l’arribada a destí.

Amb aquesta xerrada es va voler ampliar la mirada, més enllà de les nostres fronteres , en la qual es fa palès que no patir violènciani tortura és un dret  humà universal fonamental i, per tant, és un dret per a totes les dones del món.

En aquest cas es va focalitzar l’atenció en les dones dels països del sud, per veure com en elles conflueixen diverses i múltiples violències interrelacionades,  que les ha fet fortes i resilients i que l’única solució és l’empoderament i la sororitat entre totes les dones  del món com a un únic col·lectiu, amb independència del país d’origen, unides sobretot per la condició de dones.

Va ser una xerrada impactant i enriquidora que va ser acollida amb entusiasme per les persones assistents i que es pot veure a través del següent enllaç.

Violències masclistes i mitjans de comunicació

El dimarts 24 de novembre a les 18 h es durà a terme una taula rodona anomenada "Violències masclistes als mitjans de comunicació", on sabrem com el mitjans de comunicació tracten les violències masclistes. Hi participaran les periodistes Núria Ribó i Rebeca Carranco. Moderarà Marta Corcoy, presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 16 setembre, 2021 - 12:00

L’Hospital de Bellvitge vacunarà sense cita prèvia els pacients i acompanyants que ho desitgin

L’hospital ha començat també a administrar la tercera dosi als pacients...

dimecres, 15 setembre, 2021 - 12:30

La 18a Trobada de Dones arrenca amb una xerrada sobre les desigualtats del repartiment del treball a la llar

Encara queden activitats durant aquesta setmana

dimarts, 14 setembre, 2021 - 14:45

L’Ajuntament del Prat s’incorpora al Projecte Transformador "Barris i Comunitats: motors de transformació social" que la Diputació de Barcelona posa en marxa

La voluntat del programa és oferir respostes transformadores que promoguin la...