Esteu aquí

Gran participació i debat a la segona Taula LGTBIQ+ del Prat

TEMES: Persones,LGBTI
Tags: lgbti

Es destaca la importància del àmbit educatiu i la lluita contra les violències LGTBIfòbiques

divendres, 5 novembre, 2021 - 14:30

El passat dijous 4 de novembre es va realitzar a les Cases d’en Puig, la segona Taula LGTBIQ+ del Prat. Una trobada presencial, que configurava un espai segur i d’escolta, on van participar una vintena de persones tant a nivell individual com en representació de diferents col·lectius i entitats de la ciutat.

La sessió, que va ser molt activa i participativa, es va iniciar amb la calendarització dels dies i diades internacionals LGTBI que es commemoraran a la ciutat properament. L’objectiu és continuar amb la visibilització del col·lectiu durant la resta l’any, tot complementant-la amb formació específica, tallers, propostes escèniques i d’arts visuals que contemplen aquesta mirada de diversitat sexual.

Un tema important va ser la proposta de treballar en l’elaboració d’un protocol d’actuació en cas d’agressió LGTBIfòbica a la ciutat. Iniciativa que es definirà durant les properes sessions de la Taula per tal de crear un protocol que compti amb tots els agents socials necessaris per dur-lo a terme.

Educació i sensibilització

Una idea recurrent durant tota la sessió, que va generar un elevat consens entre les diferents persones assistents, va ser la necessitat de reforçar la transmissió de valors igualitaris en l’àmbit educatiu.

Es va posar de manifest la importància de continuar amb els serveis que actualment estan en marxa a la ciutat i que treballen per la comunitat LGTBI: el Servei d’atenció Integral (SAI) i l’espai jove dins les assessories joves al Lloro La Lore.

També es va comentar el valor positiu del cicle d’activitats “Tardor LGTBI” i que avui, 5 de novembre al Cèntric Espai Cultural comptarà amb la presentació del llibre “La infancia de una transexual en la dictadura” de Tania Navarro.

Per acabar, es va generar un torn de paraules que va recollir diferents propostes a treballar en el futur com van ser una nova senyalització de lavabos o la incorporació de formularis no binaris a l’administració, entre d’altres.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...
Persones usuàries participen en la cogestió de La Botiga

dijous, 24 novembre, 2022 - 09:30

La Botiga del Prat, programa d’innovació social de suport alimentari, arriba a 3.500 persones durant el seu primer any de funcionament

A partir d’un servei de garantia alimentària, a La Botiga, es treballa l...