Esteu aquí

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici d’una sèrie de sessions que tenen com a objectiu implicar la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. La segona sessió es durà a terme el 25 de gener.

Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

La primera Taula pel Clima ha estat el punt de partida d’un nou espai de participació ciutadana que tractarà temes relacionats amb la cura del medi ambient com a una de les mesures previstes a la Declaració d'Emergència Climàtica de la ciutat. En aquesta primera sessió s’ha parlat de la transició energètica i les accions que es poden desenvolupar des d’una òptica local amb accions globals.

A la trobada, s’ha fet una dinàmica participativa en la qual dos grups pensaven quines accions es podrien fer des de les institucions públiques locals i quines es podrien realitzar de forma individual. En el primer cas, destaquen accions que, de fet, ja s’estan desenvolupant com ara la formació en temes energètics, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la utilització de llums LED a l’enllumenat públic, etc. També s’ha parlat de mesures per fomentar la rehabilitació energètica d’edificis així com la millora de transport públic que enllaci amb l'L1 a Bellvitge o la cura de residus tecnològics.

D’altra banda, al grup que estudiava què podien fer els ciutadans a títol personal, s’ha posat de manifest la necessitat de crear la figura d’un gestor energètic a les comunitats veïnals, auditories energètiques voluntàries de llars i comerços, professionalitzar les auditories energètiques i fomentar que cada persona tingui una formació bàsica en termes energètics. També s’ha parlat de la necessitat de crear empreses sostenibles, els canvis de bombetes per LED (tant a les llars com a les empreses), compres col·lectives, etc.

Un cop recollides aquestes propostes, que consten en l’acte d’aquesta primera reunió, i per finalitzar, es va dur a terme una enquesta per conèixer les inquietuds de les persones assistents per escollir els temes que s’abordaran a la segona trobada de la Taula pel Clima (per ordre de vots):

  • Com reduïm el nostre consum i afavorim un consum de proximitat i sostenible
  • Com preservem els espais naturals i la biodiversitat i minimitzem les amenaces del Delta
  • Com ens desplacem i quins mitjans de transport prioritzem al Prat i metròpoli
  • Com ha de ser l’espai públic i com s’ha de desenvolupar el Prat: el model urbà.

La convocatòria per la pròxima Taula pel Clima és el 25 de gener. Per poder assistir-hi, cal omplir aquest formulari

Compartir

Noticies relacionades

Bucle magnètic

dijous, 22 febrer, 2024 - 14:15

Gairebé una desena d’equipaments públics ja disposen de bucles magnètics

Es tracta d’un equip digital que facilita la comunicació entre emissor i...
Mercat segona mà

divendres, 2 febrer, 2024 - 15:00

El Mercat d’Intercanvi i Segona Mà recupera el nombre d’expositors abans de la pandèmia

Cada primer diumenge de mes, a la plaça del Cementiri Vell, s’organitza...