Esteu aquí

Fundesplai inaugura una exposició per una alimentació sostenible

La fundació amplia les seves instal·lacions situades a la nostra ciutat i arriben fins als 22.000m2. L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha destacat la importància pel municipi d'aquesta ampliació i, en especial, pel barri de Sant Cosme.

dilluns, 22 novembre, 2021 - 10:00

El malbaratament alimentari, la reducció del consum de proteïna animal, el consum de productes de proximitat i de temporada, els riscos per la salut del consum d’ultraprocessats i la reducció del consum d’envasos, especialment del plàstic, són els eixos bàsics de l’exposició que ha inaugurat Fundesplai anomenada MENJA, ACTUA, IMPACTA i que s’integra en el programa d’activitats de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible que ostenta la ciutat de Barcelona aquest any 2021. Ha comptat amb el suport de l'Ajuntament del Prat, la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, entre d’altres.

Una exposició que, a partir d’ara, estarà oberta a la ciutadania i comptarà amb activitats, tallers, fòrums i debats entorn l’Alimentació Sostenible. Per elaborar-la, ha rebut el suport d’universitats, experts, entitats, moviments ciutadans i el nostre ajuntament. De fet, gràcies a aquesta aliança, les escoles de la nostra ciutat podran visitar-la així com participar de les xerrades i activitats que s’organitzaran especialment per aquest col·lectiu. Per a la resta de la ciutadania, també s’han articulat programes i propostes diverses. Tot plegat forma part de l'estratègia de ciutat d'Alimentació Sostenible

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de diverses autoritats com ara el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el president de Fundesplai, Josep Gassó, i l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, qui ha mostrat la seva “satisfacció per la inauguració d’aquestes excel·lents instal·lacions, que son clau pel Prat i, en especial,  pel barri de Sant Cosme”.

La mostra s’ubica a una part que també estrena l’organització: els nous espais de 1.400 m2 que s’han construït a l’edifici. Amb aquesta prolongació de l’equipament, Fundesplai compta amb un nou centre de formació, 14 aules i una àgora per a actes especials; un gran espai multifucional i un nou mòdul de l’actual alberg, que passarà de 175 a 225 habitacions. L’ampliació es completarà amb la pròxima obertura d’un gran parc públic inspirat en l’ecosistema del Delta del Llobregat. L’ampliació vol donar resposta als nous reptes educatius i socials.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...