Alimentació Sostenible
En el marc de la celebració de la capitalitat mundial de l'alimentació sostenible a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament del Prat organitza, de forma transversal, diferents activitats amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d'adoptar hàbits més saludables a l'hora de triar què mengen i, sobretot, prendre consciència d'on provenen aquests productes. És a dir:
- Promoure i fomentar la sostenibilitat del sistema alimentari: més sa, just, localitzat i baix en carboni
- Facilitar els coneixements necessaris per tenir una alimentació equilibrada i saludable
- Donar a conèixer l'agroecologia i els seus valors.
A més a més, també s'està duent a terme l'elaboració d'un estudi per definir les línies d'actuació de l'estratègia de ciutat en matèria d'alimentació sostenible.
Com podem practicar un consum sostenible i responsable dels aliments?
- Esbrineu l’origen dels productes.
- Compreu en comerços de proximitat.
- Escolliu productes de proximitat, en especial, del Parc Agrari i estacionals.
- Trieu productes ecològics, agroecològics i de procedents de ramaderia i pesca sostenible, extensiva i de sistemes mixtos de cultiu-ramaderia.
- Trieu productes de comerç just.
- Trieu productes amb envasos reciclables i reduïu al màxim els plàstics, especialment els d’un sol ús.
- Estudieu la vostra dieta per consumir més productes d’origen vegetal, eliminant els aliments ultraprocessats i planificant les compres.
- Si en teniu la possibilitat, cuineu i mengeu en família. Ensenyeu d’on provenen els aliments als vostres fills i filles. Parleu sobre què mengen a les escoles, si en tenen hort i quines activitats en fan relacionades amb l’alimentació.
Feu tot el possible per tenir una alimentació sostenible? Feu el test per esbrinar-ho!
El test de l’alimentació sostenible
Més recursos...
Descarrega't el llibre Tothom a taula, de Jordi Bes Lozano i Lucía Herrero.
Què podem consumir a cada estació de l'any?
Els mercats de la ciutat
Mercat municipal de la plaça de la Vila
Centre especialitzat en alimentació fresca, peça rellevant del teixit social i pols d...
Mercat de la plaça Blanes
Centre especialitzat en alimentació fresca, peça rellevant del teixit social i pols d...
Mercat del Remolar
Centre especialitzat en alimentació fresca, peça rellevant del teixit social i pols d...
Mercat de pagès
Mercat de producte fresc i proper, conreat pels pagesos del Prat i del Parc Agrari....
Ets un restaurant i et vols adherir al "Menú de les estacions"?
T’expliquem què has de fer per sumar-t’hi!
- Oferir, com a mínim, dos dels ingredients proposats per a cada estació de l’any
- Indicar els productes del menú sostenible de la teva cartaamb el segell de la capitalitat.
- Posar a la vista el distintiu que se’t farà arribar en format digital per indicar que pertanys a la xarxa de restaurants adherits
- Posar a disposició dels clients el codi QR que enllaça amb tota la informació del projecte.
Fes clic aquí
Projectes relacionats
Servei comunitari al Delta
Servei Comunitari al Delta fent tasques d'informació ambiental i de conservació de la...
Tallers sobre malbaratament alimentari a primària i secundària
Els tallers apropen el repte ambiental i social de les pèrdues i el malbaratament...
Espigolades populars
Tallers per aprendre a evitar el malbaratament de menjar i alimentació sostenible.
Vine a espigolar!
Col·labora espigolant contra el malbaratament alimentari.