Esteu aquí

Finalitza la campanya de vigilància alimentària a bars i restaurants del Prat

De la cinquantena d'inspeccions només s'han trobat anomalies en tres mostres d'oli i en una de menjar

Inspecció alimentària.

dimecres, 14 juny, 2017 - 09:00

En els últims mesos s’ha portat a terme la campanya d’inspecció sanitària de bars i restaurants de la ciutat, per part del departament municipal de Salut Pública i Consum. Aquestes inspeccions periòdiques vigilen aspectes com la higiene del local, la temperatura de les càmeres, el compliment de la llei del tabac, els protocols en la manipulació d'aliments i la recollida de mostres de menjars per fer anàlisis microbiològiques, entre altres. 

Paral·lelament s’han realitzat inspeccions dels plats preparats, que consisteixen en la realització d’una anàlisi microbiològica i control dels olis de fregits, per tal de desvelar el nivell de compostos polars que s’originen per l’alteració termooxidativa de l’oli.  

Mesures correctores

En total s’han fet una cinquantena d’inspeccions on no s’han constatat anomalies greus, a excepció de l’anàlisi en 3 mostres d’oli que superaven el límit de compostos polars regulats i 1 en una mostra de menjar que incomplia el nivell microbiològic. En aquests casos s’ha obert un expedient a les persones titulars perquè adoptin mesures correctores.

Aquestes inspeccions periòdiques eviten riscos per a la salut de les persones i vetllen pel compliment de la normativa corresponent. El departament municipal de Salut Pública i Consum disposa d'una programació anual establerta. Sempre es fa una primera inspecció en el moment d'obertura d'una activitat i també actua en cas de denúncia ciutadana.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 13 agost, 2020 - 12:15

Tractament fitosanitari de l’arbrat de la ciutat

El departament de Manteniment i Serveis Urbans de l’Ajuntament farà demà divendres 14 d’agost un tractament fitosanitari a l’arbrat de la ciutat en horari nocturn -e...

divendres, 7 agost, 2020 - 10:00

La darrera analítica confirma l'excel·lent qualitat de l'aigua de la platja del Prat per al bany

Cal mantenir-hi totes les mesures de seguretat establertes per evitar la...

divendres, 7 agost, 2020 - 09:00

La platja naturista s’obre al públic

Afectada pel temporal Glòria es mantenia tancada per evitar riscos