Esteu aquí

Experiències lectores en la primera infància

El projecte converses literàries d'IntersECCions entra a les escoles bressol Sol Solet i Cabusset

19.01.21_en.lec_.cl_.formaciobressol_edi.jpg

Sessió de formació del Projecte Converses Literàries (IntersECCions)

divendres, 22 febrer, 2019 - 12:45

La primera literatura s’entén com un acte d’amor, que acompanya i alimenta les accions quotidianes del desenvolupament dels infants, és un espai de vincle i vida amb sentit propi.

Conceptes que s’estan impartint a la formació entre docents de les escoles bressol Sol Solet i Cabusset i tècniques de la sala infantil de la Biblioteca Antonio Martin per treballar l’acompanyament lector durant la primera infància.

Amb una durada de 3 sessions impartides per Marta Roig del grup GRETEL*, aquesta formació s’emmarca en el Projecte en xarxa Converses Literàries sorgit en el marc del Laboratori de Lectura d’IntersECCions desenvolupat durant el curs 2017-2018.

Una formació on s’estan descobrint poegrames, sons, onomatopeies, textos rimats, contes melòdics, cançoners i itineraris visuals per compartir i regalar les paraules i imatges de diversos llibres de literatura sonora i imatgiaris als nens i nenes de les seves escoles i que alhora servirà per poder orientar a les famílies per compartir la lectura amb els seus fills i filles. I tot plegat es realitzarà dins el nou espai de lectura de l’escola que s’està construint.

A més d’aquestes formacions també hi ha previstes diverses trobades amb les famílies per crear uns espais de conversa literària distesa entre l’escola, els familiars i els infants.

Les primeres trobades més informatives seran el 28 de febrer a l’escola bressol Cabusset i el 6 de març a l’escola bressol Sol Solet. A més, durant el mes d’abril, es duran a terme diverses propostes de dinamització lectora amb les famílies dels diferents grups d’edat de les escoles.

*Grup de Recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Projecte Converses literàries en la primera infància

Compartir

Noticies relacionades

Imatge del concurs d'Instagram 2021 Viu l'Estiu al Prat

dilluns, 21 juny, 2021 - 14:00

Arriba l'estiu i torna el concurs d'Instagram Viu l'estiu al Prat

Etiquetant al Centre Cívic Jardins de la Pau i #viulestiualprat les...

dilluns, 21 juny, 2021 - 13:30

El Consell dels Infants pregunta a l'alcalde i fa el sorteig per la seva renovació

Les conselleres i consellers han transmès les propostes, demandes i dubtes...
RODATGE AL MEU RITME 2021_2

divendres, 18 juny, 2021 - 12:15

Prop de 200 alumnes i joves músics del Prat participen al nou videoclip de #almeuritme, presentat per La Capsa], El Petit de Cal Eril i L’Escola d’Arts en Viu

A l’entorn del Dia Mundial de la Música (21 de juny), s’ha presentat el 17 de...