Esteu aquí

Experiències lectores en la primera infància

El projecte converses literàries d'IntersECCions entra a les escoles bressol Sol Solet i Cabusset

19.01.21_en.lec_.cl_.formaciobressol_edi.jpg

Sessió de formació del Projecte Converses Literàries (IntersECCions)

divendres, 22 febrer, 2019 - 12:45

La primera literatura s’entén com un acte d’amor, que acompanya i alimenta les accions quotidianes del desenvolupament dels infants, és un espai de vincle i vida amb sentit propi.

Conceptes que s’estan impartint a la formació entre docents de les escoles bressol Sol Solet i Cabusset i tècniques de la sala infantil de la Biblioteca Antonio Martin per treballar l’acompanyament lector durant la primera infància.

Amb una durada de 3 sessions impartides per Marta Roig del grup GRETEL*, aquesta formació s’emmarca en el Projecte en xarxa Converses Literàries sorgit en el marc del Laboratori de Lectura d’IntersECCions desenvolupat durant el curs 2017-2018.

Una formació on s’estan descobrint poegrames, sons, onomatopeies, textos rimats, contes melòdics, cançoners i itineraris visuals per compartir i regalar les paraules i imatges de diversos llibres de literatura sonora i imatgiaris als nens i nenes de les seves escoles i que alhora servirà per poder orientar a les famílies per compartir la lectura amb els seus fills i filles. I tot plegat es realitzarà dins el nou espai de lectura de l’escola que s’està construint.

A més d’aquestes formacions també hi ha previstes diverses trobades amb les famílies per crear uns espais de conversa literària distesa entre l’escola, els familiars i els infants.

Les primeres trobades més informatives seran el 28 de febrer a l’escola bressol Cabusset i el 6 de març a l’escola bressol Sol Solet. A més, durant el mes d’abril, es duran a terme diverses propostes de dinamització lectora amb les famílies dels diferents grups d’edat de les escoles.

*Grup de Recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Projecte Converses literàries en la primera infància

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 1 desembre, 2020 - 10:15

Nova programació del Prat Nocturn

Diferents espais de l'edifici de La Granja La Ricarda seran l'escenari

dilluns, 30 novembre, 2020 - 14:30

El Teatre L'Artesà, premi Catalunya Construcció 2020 a la rehabilitació patrimonial

També ha guanyat el premi a la coordinació de seguretat i salut

dilluns, 30 novembre, 2020 - 12:30

El Prat s’adhereix a la nova Carta de la Ciutat Educadora

Ara fa 30 anys de la creació de la primera carta.