Esteu aquí

Èxit de participació al taller per fomentar l'autoestima de les filles i fills adolescents

26 persones van assistir a la sessió, impulsada per l'AMPA de l'Institut Salvador Dalí

Molta implicació i participació per part de les organitzadores i participants

dijous, 12 abril, 2018 - 09:15

Aquest proposta completa els tallers fets amb l’alumnat de 1r d’ESO a tots els instituts del Prat i, per tant, ofereix formació gratuïta a disposició de les AMPA de secundària del Prat dins del projecte Educació per a la Salut catàleg El Prat Educa 2017-2018.

Un valor afegit a la sessió va ser que les ponents eren les mateixes que fan les formacions a l'alumnat i van aportar testimonis directes del que passa en aquestes sessions fetes als centres.

La sessió va començar amb molta implicació i participació. Les ponents van demanar a les participants que expressessin els adjectius que millor definien a les seves filles i fills.

Amb aquest primer pas i aprenentatge, es va posar en valor la força i la capacitat d’empoderament que amb la nostra actitud tenim cap a les nostres criatures. Pares i mares acostumem a ser les persones més importants fins a certa edat (l'alumnat ho comenta als tallers), per tant tot allò que projectem es rebut i processat per elles i ells. Quan fomentem l’autocura en les persones adultes estem donant un bon exemple. L’escolta, l’empatia i deixar-nos temps per compartir en conjunt, ajuden a establir vincles sòlids en benefici de la bona comunicació en totes les etapes de desenvolupament.

Què fer quan no se senten “populars”?

Alguns exemples de qüestions sorgides durant la sessió van ser:  què fer quan l’autoimatge de les nostres filles i fills no és positiva, quan no se senten “populars” entre les i els seus “iguals”... També es va comentar la conveniència de posar en valor la diversitat com a quelcom positiu per transmetre al jovent de casa. És a dir, validar i fer visibles referents estètics diversos, per tant, no quedar-nos només amb els que apareixen a la publicitat i a les xarxes socials.

Algunes famílies van expressar el neguit de que el jovent tingui a vegades diversos referents familiars amb missatges contradictoris en el cas de pares i mares separades i famílies reconstituïdes. Però el que si que va quedar clar, és que volien més, i donar continuïtat a aquest gran èxit que suposa motivar i concentrar un gran número de famílies (una quarta part de les assistents eren de fora del centre) per parlar en conjunt de com erigir-nos en models positius de parentalitat. 

A la presentació es van difondre els serveis relacionats que hi ha a la ciutat, Assessories joves, SISA i altres formacions en salut i educació que properament hi haurà al municipi.

Més informació sobre l'oferta #pratfamílies en clau de salut a elprat.cat/salut elprat.cat/educacio i/o salut@elprat.cat 

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...