Esteu aquí

En marxa la Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat

La Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat, un nou espai de treball que agrupa una àmplia diversitat de persones implicades amb la infància i l’adolescència, ha començat a caminar amb la posada en marxa de tres grups de treball pel desplegament d’accions en el marc del Pla Local d’Infància i Adolescència

dilluns, 13 febrer, 2023 - 13:00

La Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat (TLIA) és un nou òrgan creat per poder coordinar el desenvolupament del Pla Local d’Infància i Adolescència. Un pla que té l’objectiu de millorar les polítiques municipals adreçades als infants i adolescents i el de posar en marxa les accions necessàries per donar resposta a les seves necessitats i al compliment dels seus drets.

La TLIA està presidida per l’Alcalde i és un espai de treball amb la intenció de reunir persones de diferents àmbits que treballen i estan implicades amb infants i adolescents.

El passat dimarts 31 de gener es van reunir una cinquantena de persones al centre cívic Palmira Domènech per posar en marxa els tres grups de treball que formen la taula i que estan integrats per famílies, infants, adolescents i professionals. Aquests grups s’encarreguen de debatre temes concrets, de fer propostes i de fer el seguiment de les accions:

  • Grup de participació i dret a l’escolta: amb l’objectiu de treballar per millorar l’escolta i la comunicació d’infants i adolescents i ampliar els espais de participació a la ciutat.
  • Grup d’entorns segurs i saludables: per treballar al voltant de l’oci positiu, no conduit i vinculat a hàbits saludables.
  • Grup de tracte just i protecció a la infància i adolescència: amb la missió de treballar en el desplegament del nou protocol per a la detecció i abordatge del maltractament a menors i al voltant dels espais de suport a l’estudi a la ciutat.

A l’acte va assistir personal de diferents àrees de l’ajuntament, representats del Consell dels Infants i del Consell d’Adolescents, famílies, professorat i professionals que treballen pels col·lectius d’infants i adolescents: personal mèdic, fiscalia, serveis psicopedagògics i cossos de seguretat.

El proper dia 21 de març, tindrà lloc el plenari de la Taula Local d’Infància i Adolescència que donarà la benvinguda a totes les persones que formen part d’aquest òrgan. La sessió servirà per presentar el seu funcionament i donar a conèixer la feina que s’està realitzant per part dels diferents sectors implicats.

Relatoria gràfica

Podeu veure les fotos dels grups de treball que es van dur a terme al centre cívic Palmira Domènech al següent enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 14:00

L’Ajuntament del Prat, a la jornada commemorativa del cinquè aniversari del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

La matèria és objecte d’una política pública activa i consensuada al municipi...

divendres, 1 març, 2024 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia de la Prescripció Social amb un acte al Cèntric

L’acte comptarà amb testimonis de la comunitat i la participació de...
Dia Internacional de les Dones

dijous, 29 febrer, 2024 - 22:00

L'Ajuntament se suma a la declaració del Consell de Dones del Prat amb motiu del 8-M

El text, que ha rebut el suport del plenari municipal, reivindica la...