Esteu aquí

El Servei Municipal de Vigilància Alimentària aprova el calendari d’actuacions per a 2019

L’any 2018 es van fer 344 inspeccions

dijous, 24 gener, 2019 - 10:15

Els ajuntaments (Serveis de Salut Pública i Consum) tenen la responsabilitat de gestionar i minimitzar el risc sanitari del comerç minorista, la restauració, la producció i el transport d’aliments de l’àmbit local. Aquest encàrrec es concreta a través d’inspeccions que es fa seguint un protocol específic, per comprovar les condicions estructurals i d’equipament, la higiene general, els processos d’elaboració, els autocontrols, les manipulacions, les condicions higièniques i sanitàries relatives als productes o qualsevol altre element rellevant per protegir la salut.

A les visites s’assessora a les persones responsables sobre les anomalies detectades i com corregir-les, documentant la inspecció mitjançant una acta que recull tot allò detectat incloent fotografies. També es recollen i analitzen mostres d’aliments preparats i d’olis de fregir, per assegurar-se que reuneixen les condicions òptimes sanitàries.

Aigües del Prat, és l’empresa municipal contractada per fer aquestes tasques. L’any 2018 es van fer 344 inspeccions i els resultats es mantenen en valors similars als darrers anys respecte a la detecció de incompliments de la normativa.

Calendari 2019

Tipus d’establiments que seran objecte d'inspecció i vigilància durant 2019:

  • Febrer: serveis de restauració d’hotels-hostals
  • Març: xurreries
  • Març a maig, fleques
  • Juliol: guinguetes de platja
  • Setembre a octubre: bars i restaurants de l’aeroport
  • Desembre: venda d’aliments a la Fira avícola

El Servei de Vigilància Alimentària, a més, té una estreta coordinació amb el Servei Públic de Consum de l’Ajuntament del Prat, col.laborant en el compliment d’aspectes bàsics de la normativa de consum com ara l’exposició del preu i de l’horari comercial, la disposició i accessibilitat dels fulls de reclamació, etc.

Podeu consultar més informació sobre el Servei Municipal de Vigilància Alimentària a: elprat.cat/salut (apartat de: Protecció de la salut).

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...