Esteu aquí

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència torna a la ràdio per explicar què són els acords de convivència

Us heu aturat mai a reflexionar sobre què és la convivència i com és a la vostra comunitat? Us heu animat mai com a comunitat a elaborar uns acords de convivència?

dimarts, 1 desembre, 2020 - 10:30

Demà dimecres 2 de desembre a les 11:30 h el Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament torna a El Prat Ràdio (91.6 FM) per seguir reflexionant sobre la convivència a les comunitats veïnals de la ciutat. En aquesta nova aparició del servei al magasín matinal Planeta Prat, l’eix central seran els acords de convivència a les comunitats.

Tot i que ja existeixen normatives que estableixen un marc de funcionament general de les comunitats, qui millor que els propis veïns i veïnes per acabar de definir com viure conjuntament en un mateix edifici?

Els acords de convivència són un conjunt d’acords discutits, redactats i aprovats de forma consensuada i democràtica pel conjunt de veïns i veïnes d’una comunitat concreta per millorar la convivència i relació amb  tothom. Per tal que estiguin representades les diferents voluntats, expectatives i necessitats de tothom qui viu a la comunitat, es recomana que hi participin tant persones propietàries com llogateres.

La neteja dels espais, el respecte pel descans, la convivència amb animals, l’estètica de la façana,  la bona relació entre veïnat i la situació de l’entorn de l’edifici són els aspectes claus dels acords de convivència.

Parlem d’acords de convivència perquè esdevenen punts en comú des de diferents opinions i idees. No tothom veurà tots els aspectes de la mateixa manera, però es tracta d’arribar a consensos de funcionaments que estiguin el més ajustats possible a totes les necessitats i opinions.

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència pot acompanyar-vos en aquest procés. Hi podeu contactar a bonveïnatge@elprat.cat o al 93 379 00 50 ext. 5600.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 gener, 2021 - 13:15

Servei pioner per atendre telefònicament la població nouvinguda en el seu idioma

L’Ajuntament del Prat disposa l'app Platoon per poder parlar amb l'OIAC en...

dijous, 14 gener, 2021 - 13:15

El proper 19 de gener, activitat per commemorar el Dia de la Mediació

El 21 de gener és el Dia de la Mediació. Una diada que té com a objectiu fomentar els valors del diàleg, el respecte, la confia...
Ple telematic gener 2021

dimecres, 13 gener, 2021 - 18:15

El ple del Prat suspèn les llicències d’establiments de jocs d'atzar per garantir que segueixi sense haver-n’hi cap a la ciutat

El ple del Prat ha suspès les llicències d’activitats d’establiments de jocs...