Esteu aquí

El projecte "Terra de Canvi" de Margherita Isola ha plantat la seva llavor entre les veïnes del Ribera

L'art tèxtil, les plantes medicinals i les pràctiques de cura entre dones són les protagonistes d'aquest projecte, guanyador de la convocatòria /Unzip 2021

dimecres, 22 setembre, 2021 - 12:30

El passat dijous, en el marc de la 18a Trobada de dones del Prat, es va celebrar la presentació del projecte ‘Terra de canvi’, guanyador de la Convocatòria /Unzip d’enguany, en la modalitat “Art al barri”, impulsada pel Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Vam gaudir d'una primera sessió conduïda per la Margherita Isola, artista i creadora del projecte, en la que es va donar a conèixer entre les dones del barri l'essència d'aquesta proposta, adreçada a dones del territori que tinguin ganes de fer xarxa i comunitat a partir del coneixement de les plantes del nostre entorn i les seves propietats medicinals. 

‘Terra de canvi’ és un projecte interdisciplinari que barreja l’art tèxtil, les plantes medicinals i les pràctiques de cura. Des d’una mirada etnobotànica participativa, aquest projecte té com a objectiu principal compartir i col·lectivitzar sabers i pràctiques de resiliència per propiciar la sensibilitat amb el món vegetal i fomentar pràctiques comunitàries de salut i benestar, a través de la creació d'un viver de plantes medicinals i d'un herbari tèxtil.

Durant la presentació, les participants van compartir la seva connexió amb l'etnobotànica, que és l'estudi de les relacions entre els grups humans i el seu entorn vegetal, i el coneixement de les seves aplicacions i usos tradicionals. També es van compartir coneixements i pràctiques en relació a les plantes medicinals per a la salut de la dona, i vivències de les veïnes, que van compartir records significatius de la seva vida en relació amb les plantes. Tot això es va materialitzar amb diferents brodats en cintes de colors que adornaran el viver de creació comunitària.

Fins al desembre, el grup de veïnes participants en el projecte 'Terra de Canvi' regaran les llavors que han plantat conjuntament al Ribera, per veure créixer els fruits de l'autocura.

Per més informació podeu enviar un correu electrònic a: ccriberabaixa@elprat.cat o trucar al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 25 octubre, 2021 - 09:00

Prospecció arqueològica a l’aparcament entre l’església de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament

La intervenció es durà a terme el proper dimarts 26, de 8 a 20 h

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització
Som natura 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

Reconeguts artistes expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través de la cançó i el videoclip Som natura!

La iniciativa està impulsada per l’activista cultural Lluís Marrassé,...