Esteu aquí

El projecte #HolaBanderola decora balcons i finestres

Aquesta proposta de creació col·lectiva dona la benvinguda a l'estiu gràcies a la participació d'entitats, grups, veïns i veïnes de la ciutat

hola_banderola

dijous, 25 juny, 2020 - 14:30

Durant el mes de juny, els centres cívics Sant Jordi – Ribera Baixa, Palmira Domènech i Jardins de la Pau han convidat entitats, grups, veïns i veïnes en el projecte #HolaBanderola, una creació col·lectiva per decorar balcons i finestres deixant volar la creativitat i donar la benvinguda a l’estiu d’una manera festiva i alegre.

S’han treballat de manera conjunta plantilles i vídeo-tutorials amb diferents tècniques i materials per poder fer les decoracions de manera fàcil i animar a la participació. S’han compartit més de 200 imatges a xarxes socials amb l’etiqueta #holabanderola i l'apartat web ha rebut més de 1400 visualitzacions. Els tres centres cívics volen agrair a tots els participants, la seva dedicació, el temps i la seva il·lusió engalanat els barris. 

Ribera Baixa

El Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa ha treballat amb grups de manualitats propers com el de l’Associació de Veïns de Sant Jordi-Ribera Baixa, el grup de Patchwork (de l'Associació de Puntaires del Prat), el grup Scrapprat i l'associació El Prat Crea, que han fet gala de la seva passió pels treballs manuals i han compartit eles seus coneixements a través de videotutorials amb tècniques ben diverses. L’equip de Joves.prat també s’han sumat a la proposta per fer banderoles artesanes, grups del Pla d’Actuació de Sant Cosme, com les Dones Sàvies i les Romí Sastipen també han donat color a finestres i balcons del barri. Una menció ben especial per la residència Onze de setembre, que amb un personal incansable rere aquesta crisi, segueix al peu del canó posant tota la seva energia, ara també en forma de guarnit als seus balcons. 

Jardins de la Pau

Des del Centre Cívic Jardins de la Pau també agraeix la participació de veïns i veïnes, així com entitats, negocis locals, serveis municipals, artistes locals i associacions del territori, com és el cas del Grup de Puntaires i Boixets, que s'han llençat a fer multitud de creativitats a través de l'art de la costura. L’artista pratenca Stella Rubio ha fet una proposta de banderola ben Kaotika i divertida. L’AAV Jardins de la Pau, l’Associació de jubilats de Jardins de la Pau, l’AAV del barri de la Barceloneta han decorat amb molt d'encant els carrerons del seu barri; la botiga Mandala Patch ha confeccionat una peça especial per decorar el Centre Cívic, i veïnes com la Irina, Sònia, la Raquel, entre molts d'altres que ens han fet arribar imatges i testimonis de les seves creativitats. Els equips de les EBAS municipals i del projecte "A tota màquina" també s’han implicat, apropant aquesta iniciativa a les seves usuàries.

Palmira Domènech

Les entitats residents i els grups del Centre Cívic Palmira Domènech també han rebut d’una manera molt positiva la iniciativa i han posat el seu granet de sorra per guarnir balcons i finestres. Així doncs, algunes sòcies de l'Associació de veïns i veïnes de Llevant han aprofitat l'energia i el material que estaven fent servir per crear mascaretes per fer unes banderoles ben maques. La Núria de la COV i l'Alejandra des de la botiga Botons i Drapets i afiliada a la Obrera també han posat tota la seva il·lusió en aquest projecte, creant peces molt divertides. Des de la l'AVV Nucli Antic han manifestat el seu agraïment per donar-los l'oportunitat de tornar a activar-se com a entitat amb una proposta tan festiva i la Residència d'Avis Penedès han acollit la iniciativa amb moltes ganes, decorant tota la façana amb banderoles acolorides. La Colla Bastonera del Prat també han realitzat les seves banderoles les quals utilitzaran no només per decorar individualment els seus balcons o finestres sinó que les faran servir per guarnir part dels seus esdeveniments.

De nou, moltes gràcies a tots i totes els que han participat en aquest projecte col·lectiu, pel seu esforç, dedicació i il·lusió!

#HolaBanderola

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 21 octubre, 2020 - 14:45

Els Centres Cívics de la ciutat apliquen les restriccions i mesures de seguretat indicades per la Generalitat

Les restriccions estaran vigents fins el proper 2 de novembre
Imatge gràfica de la commemoració del Dia de les Escriptores, 2020

dimecres, 21 octubre, 2020 - 11:45

Commemoració del Dia de les escriptores

Un col•loqui sobre escriptores que van obrir camí, des de Teresa de Jesús...

dimecres, 21 octubre, 2020 - 09:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

Alumnes de L'Escola participen en projectes de creació amb artistes de la...