Esteu aquí

El Prat de postal, una nova exposició al Cèntric Espai Cultural

Recull de postals on el Prat és el protagonista

elpratdepostal_agenda.jpg

divendres, 26 febrer, 2021 - 09:00

A partir del 26 de febrer  s’obre al públic la mostra fotogràfica El Prat de postal. L’exposició vol reivindicar el valor documental i històric de les targetes postals i mostra una selecció més de 150 imatges de la ciutat, que majoritàriament formen part del fons de l’Arxiu municipal, amb aportacions de fons privats.

Les imatges impreses a les postals són una font molt important d’informació que ens permet veure l’evolució de la ciutat. L’exposició, en format audiovisual, està distribuïda en tres àmbits: el nucli urbà, els espais naturals i l’aeroport.

Les targetes postals tenien com a objectiu mantenir la comunicació entre les persones de qualsevol indret. La primera que es va emetre al món va ser el 1869. La imatge impresa podia ser de temàtica diversa, des dels monuments més significatius d’una ciutat a un retrat familiar.

L’aparició de nous mitjans de comunicació al llarg del segle XX, i sobretot la recent irrupció de les xarxes socials, on la immediatesa i la possibilitat de formar part de la mateixa imatge amb les “selfies”, han deixat les postals en vies d’extinció. Per aquest motiu us convidem a visitar l’exposició i que penseu en quina seria la vostra postal del Prat. Feu una foto del vostre lloc preferit del Prat i compartiu-la amb l’etiqueta #ElPratdepostal.

L’exposició forma part del programa d’activitats de Patrimoni cultural, per tal d’apropar i divulgar entre la ciutadania la història i el patrimoni de la ciutat. Es podrà visitar fins a l’1 d’abril, en l’horari del Cèntric Espai Cultural.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...

dimarts, 23 novembre, 2021 - 10:00

Quilos X Llibres

El Gran Recapte d’aliments arriba a la Biblioteca Antonio Martín