Esteu aquí

El Prat de Llobregat arrenca la temporada de carxofa, el seu producte més emblemàtic, al Gastronomic Forum Barcelona

Els primers exemplars de Carxofa Prat s’han pogut tastar en la segona edició d’aquest esdeveniment de la mà de la Cooperativa Agrícola del municipi

Carxofa Prat

dimarts, 14 novembre, 2023 - 09:15

Amb l’arribada del fred, la Carxofa Prat torna a les nostres taules. L’emblemàtica hortalissa ja és prou tendra per ser consumida i des de fa uns dies la pagesia del municipi en recull els primers exemplars. La temporada de carxofa, que comença entre finals d’octubre i principis de novembre, culminarà amb la celebració de les Festes de la Carxofa, que tindran lloc del març a l'abril de l'any vinent i són una de les cites gastronòmiques més importants de la ciutat.

Les primeres carxofes s’han pogut tastar al Fòrum Gastronòmic Barcelona, que ha tingut lloc entre els dies 6 i 8 de novembre a la Fira de Barcelona. La Cooperativa Agrícola del Prat que agrupa productors i productores del municipi des de fa més de 100 anys, hi ha estat present per segon any consecutiu amb l’objectiu de defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els seus productes.

L’esdeveniment, que ha reunit més de 350 expositors del sector de la gastronomia, la restauració i el foodservice, ha estat un gran aparador per a l’agricultura local. La Cooperativa ha valorat molt positivament la seva participació en la trobada, que considera una oportunitat per destacar la qualitat de la Carxofa Prat com a producte de referència a la restauració de Barcelona i transmetre la seva aposta per la sostenibilitat, la defensa del territori i la qualitat.

Acord amb Terra Pagesa per fer distribució a comerços

Durant el Fòrum, la Cooperativa també ha anunciat un acord de col·laboració amb Terra Pagesa, una plataforma de distribució que posa en contacte finques familiars agràries amb comerços del sector. Aquesta iniciativa permetrà que la Carxofa Prat i els altres productes de la Cooperativa arribin a més botigues. Així, els comerços que ho vulguin podran encarregar fruites i hortalisses a través de la pàgina web de la plataforma i rebre’ls directament als seus locals.

La Carxofa Prat, un producte únic i molt apreciat

La Carxofa Prat, de la varietat Blanca de Tudela, és una de les hortalisses més preades per la gastronomia i la verdura més emblemàtica del Prat i de la comarca. Amb més de cent anys d’història, actualment 500 hectàrees del Baix Llobregat estan dedicades al seu conreu.

El gran valor de la Carxofa Prat radica en el seu sabor únic, la seva qualitat i en el fet de ser conreada al costat de Barcelona, que fa que pugui ser consumida poques hores després d’haver estat collida. Es caracteritza per la seva textura fina i per ser més dolça, suau i tendra que altres varietats. Els seus trets distintius es deuen, en gran part, a les particularitats del terreny on es cultiva, amb un sòl fèrtil i ric en minerals, i al clima de la zona.

Compartir

Noticies relacionades

PR5

divendres, 17 maig, 2024 - 12:00

En marxa el servei PR5/Platjaexprés, una nova línia de bus que reforça la connexió de la ciutat i la platja en transport públic

Amb aquesta línia i sumat a l’oferta actual del PR3, s’assegura un mínim de...

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:00

‘Del Prat al plat’, la nova ruta gastronòmica del Prat de Llobregat

Vint-i-cinc establiments participen en la primera edició amb elaboracions de...
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...