Esteu aquí

El Prat commemorarà el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Al món hi ha més de 80 milions de persones refugiades, de les quals gairebé la meitat són menors

dijous, 10 juny, 2021 - 12:45

Eldia  20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Un dia que pretén posar de manifest la dramàtica situació que viuen més de 80 milions de persones al món, que han estat desplaçades del seu lloc d’origen de manera forçosa per diferents motius: polítics i ideològics, conflictes bèl·lics, persecució ètnica o racial, persecució religiosa,  orientació sexual, situacions de violència social, etc.

Al Prat es vol commemorar aquesta data per visibilitzar una situació que va en contra dels Drets Humans. Des del municipalisme es pretén generar espais de diàleg, per posar les vides de les persones al centre i treballar per garantir els seus drets, tot conscienciant a la nostra ciutadania sobre aquesta problemàtica social.

Activitats pel 20J

En col·laboració amb la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat (CCAR) es duran a terme dues activitats en línia:

La primera és la projecció del curtmetratge “Maras. Ver, Oír y Callar”. El curt trasllada a l'espectador als països on operen principalment les maras: Honduras, El Salvador i Guatemala, en els quals l'any passat es van registrar més de 10.500 assassinats, una mitjana de 29 al dia, xifres similars a les que es donen en un conflicte armat.

El curt vol denunciar la situació de desprotecció que pateixen les víctimes d'aquesta violència quan fugen per posar-se fora de perill i no se’ls reconeix l'estatut de refugiat.

La segona activitat és la xerrada “El dret d'asil en risc" organitzada per Món Local Refugi, a través del canal Youtube del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aquesta activitat vol tractar la crisi diplomàtica i humanitària que fa que milers de persones es topin amb una Europa hostil que no garanteix els seus drets d’asil durant els seus fluxos migratoris. Cal inscripció prèvia.

El col·loqui comptarà amb la participació d'activistes que treballen amb persones migrants a la Frontera Sud (Ceuta, Melilla i Canàries), als Balcans i a Lesbos.  A més, també es presentarà el manifest amb motiu del Dia Internacional de les persones refugiades del 20 de juny

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 novembre, 2023 - 11:45

El Praticipa està de celebració: per molts anys, potablaves!

El joc participatiu de la Mostra d’Entitats posarà a prova a infants i...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 12:00

La 21a Mostra d’Entitats arriba amb força

Es durà a terme els propers 1, 2 i 3 de desembre, en el marc de la 50a edició...