Esteu aquí

El Prat commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere

TEMES: Persones,LGBTI

La bandera transgènere penjarà durant el dia d’avui a la façana de l’Ajuntament

Imatge de la bandera de la visibilitat transgènere a la façana de l'Ajuntament, 2021

dimecres, 31 març, 2021 - 09:45

Avui 31 de març, és el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Una diada que pretén sensibilitzar contra la discriminació que pateixen les persones transgènere arreu del món i que alhora vol ser un dia de celebració i visibilització per la seva comunitat.

Durant el dia d’avui i per commemorar aquest dia internacional, la bandera transgènere es penjarà a la façana de l’Ajuntament del Prat amb l’objectiu de fer costat a la comunitat transgènere.

Origen

El Dia Internacional de la Visibilitat Trans se celebra des de l’any 2009, quan l’activista transgènere americana Rachel Crandall va instaurar el 31 de març com a diada per donar visibilitat a les persones trans.

Tot i existir el dia Internacional de la Memòria Transexual, el 20 de novembre, aquest només fa un record de les persones transgènere víctimes de delictes d’odi. El 31 de març en canvi pretén reconèixer i celebrar la visibilitat dels membres vius de la comunitat arreu del món.

Compromís amb la diversitat

L’Ajuntament del Prat, compta a un Pla per la diversitat sexual, afectiva i de gènere que emmarca les polítiques municipals en matèria LGTBI, aprovat al Ple municipal a l’octubre del 2020.

També el Ple municipal ha aprovat diverses mocions impulsades per entitats defensores de la causa trans. La darrera al març de 2020, a proposta de l’entitat Trans Power Baix en favor de la visibilitat  trans, amb demandes com la retirada definitiva de la transsexualitat com a malaltia i la fi de la discriminació laboral i altres àmbits socials, així com la menció contra la violència que pateix aquest col·lectiu.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 22 juny, 2021 - 14:30

Activitats per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBI

Se celebrarà com cada any, el 28 de juny.