Esteu aquí

El Prat commemora el Dia Internacional contra la LTGBIfòbia

TEMES: Persones,LGBTI

divendres, 7 maig, 2021 - 11:30

Per primera vegada es commemora al Prat el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides, discriminades o violentades a causa de la seva identitat o orientació sexual.

Al voltant d’aquest dia hi hauran diferents activitats per tal de conscienciar i sensibilitzar a la nostra ciutadania en la lluita pels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI.

Primerament, el proper 11 de maig a les 18:30 h i en format virtual, es durà a terme la primera Taula LGTBI de la ciutat. Un espai participatiu que té per objectiu impulsar accions, idees i col·laboracions en la implementació de polítiques LGBTI al municipi.

El mateix 17 de maig a les 17:30 h es durà a terme l’activitat principal de la campanya anomenada “Diversitats sexuals”. Una formació, encabida dins de l’Aula de Ciutadania, que vol visibilitzar les diverses formes possibles de viure la identitat, el cos, el gènere i la sexualitat. L’activitat serà a càrrec de la Cooperativa Candela, una entitat sense afany de lucre que contribueix a la transformació social a través d’una perspectiva feminista i comunitària.

Ajuda i sensibilització

Per altra banda, el Prat té en marxa des de l’any 2018 el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI), un recurs de proximitat per informar, acompanyar i donar suport a les persones i entitats del col·lectiu LGTBI.

El Prat també forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI, una xarxa de treball que pretén crear sinergies i col·laboracions en matèria LGTBI.

Una mostra és la guia que s’ha publicat recentment sobre recursos LGTBI i sobre la qual, el Consell d’infants del Prat, ha rebut assessorament. Una formació que servirà per a la creació d’un manifest per part de la nostra comunitat educativa, per tal fer visible la lluita per la diversitat sexual, afectiva i de gènere a la ciutat.

Per més informació sobre les polítiques i accions LGTBI a la ciutat us podeu posar en contacte amb el Programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament al correu LGBTI@elprat.cat

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...