Esteu aquí

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén conscienciar sobre les discriminacions, i també les violències, que pateixen les persones del col·lectiu LGTBI arreu del món, a causa de la seva identitat o orientació sexual.

Durant el mes de maig, la nostra ciutat acollirà diverses activitats que tenen per objectiu visibilitzar i posar en valor el col·lectiu LGBTIQ+.

Te estoy amando locamente

El dimecres, 8 de maig, a les 19 h, al cinema Capri, i gràcies a la col·laboració de El Prat Film Office, es durà a terme la projecció de “Te estoy amando locamente”. Una pel·lícula ambientada a finals del anys 70, a Sevilla, que gira entorn a com una mare de caire tradicional s’involucra al moviment LGTBI, gràcies a l’amor que sent pel seu fill.

L’acte comptarà un col·loqui posterior amb diversos protagonistes de la pel·lícula com el seu director, Alejandro Marin i la guionista, Carmen Garrido. També hi seran presents la presidenta de l’entitat local Orgull Potablava, Adelina Agustí i Antonio Cortés, activista pratenc LGBTI.

Exposició

Del 7 al 23 de maig, el centre cívic Sant Jordi – Ribera Baixa acollirà “Teníem por però calia sortir”, una exposició fotogràfica que explica la vida de dotze persones que han lluitat pels drets LGTBI al nostre país, malgrat les dificultats i les violències que les han intentat oprimir.

El dia 16 de maig, a les 18 h, l’autor, Aitor Fernández, durà a terme una visita guiada per explicar la motivació de la seva obra.

Ajuda i sensibilització

Al Prat existeix des de l’any 2018 el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI), un recurs de proximitat per acompanyar i donar suport a les persones i entitats del col·lectiu LGTBI de la ciutat.

Per més informació sobre les polítiques i accions LGTBI a la ciutat us podeu posar en contacte amb el Programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament al correu LGBTI@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 17 maig, 2024 - 13:15

El Plenari de la Taula Local d’Infància i Adolescència fa balanç dels dos primers anys d’existència i fixa el repte de futur

El foment del benestar digital en el bon ús de les pantalles centrarà la...

dijous, 16 maig, 2024 - 13:45

Neix la Taula per a la Interculturalitat del Prat

L’any 2005, es va constituir la Taula de Nova Ciutadania. Un òrgan ciutadà, de caràcter consultiu, que va néixer amb l’objectiu de desenvolupar accions i iniciatives qu...
horari_sales_estudi_24.png

dimecres, 15 maig, 2024 - 10:00

Horaris especials a les Sales d’Estudi

Maig i juny adapta els seus horaris a l'època d'exàmens