Esteu aquí

El Pla Local d’Habitatge es presenta en audiència pública

L’objectiu és proporcionar tota la informació sobre com s’ha construït i elaborat el document i, al mateix temps, que la ciutadania pugui fer consultes o aportar suggeriments i propostes.

Pla Local d'Habitatge

dimarts, 11 maig, 2021 - 13:30

El proper 31 de maig tindrà lloc l’audiència pública del Pla Local d’Habitatge 2021-2027. Serà en un acte presencial al Cèntric Espai Cultural a les 18h. Allà, es farà una exposició detallada de les principals actuacions del pla així com els objectius i necessitats actuals de la ciutat. 

El Pla Local d'Habitatge 2021-2027

Ampliar el parc d’habitatge assequible i social, dissenyar un pla local de rehabilitació, facilitar l’accés a l’habitatge i promocionar el bon ús dels mateixos. A partir d’aquests quatre eixos s’articula el pla que comptarà amb un pressupost de més de 25 milions d’euros i que té com a principal objectiu millorar l’accés a un habitatge digne a la ciutat.

D’entre totes les mesures que es duran a terme hi destaca, per una banda, l’augment dels pisos de lloguer social amb la construcció de gairebé 300 habitatges més de caire públic, el doble dels que n’hi ha en aquests moments. A més, es preveuen ajudes municipals i estables al pagament de lloguers, posant especial atenció als col·lectius més vulnerables. D’altra banda, es treballarà per millorar l’estat d’aquelles llars amb condicions més adverses per tal de rehabilitar-les, també energèticament. 

Participació en l’audiència pública

Per tal de participar a l’audiència pública del Pla Local d’Habitatge 2020-2027 només cal confirmar assistència al correu electrònic taula@pratespais.com o bé trucar a Prat Espais, al telèfon 93.370.50.54, indicant nom, cognoms, telèfon i correu electrònic. Abans de la sessió es recomana haver llegit la documentació que s’ha generat per tal d’aprofundir i familiaritzar-se amb l’estructura i contingut del Pla Local d’Habitatge:

Què es una Audiència Pública?

Les audiències públiques són sessions que es convoquen amb l’objectiu que entitats i ciutadania puguin rebre oralment, per part de l’Ajuntament, informació sobre temes de competència o interès municipal i hi puguin fer suggeriments o propostes. Aquestes queden definides en el Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament  com un dels mecanisme generals de participació que tant pot impulsar Alcaldia com els veïns i veïnes a títol individual o col·lectiu.

Per estar al dia de les Audiències Públiques que es convoquen al municipi, així com d’altres processos de participació ciutadana o òrgans estables de participació es pot consultar la plataforma Decidim El Prat, plataforma digital de participació de l’Ajuntament del Prat que te per objectiu construir una ciutat més democràtica, participativa i amb visió compartida, i posicionar-se com espai de referència per construir una ciutat oberta, transparent, col·laborativa i amb el protagonisme de qui l’habita. 

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 9 desembre, 2022 - 09:30

Novetats al Mercat d’Intercanvi i Segona Mà

Aquest diumenge, l’edició del mes de desembre comptarà amb un taller per fer...

dimecres, 7 desembre, 2022 - 09:15

La comunitat d'energia de la ciutat dona els seus primers passos

L'objectiu de la societat és oferir energia neta, social i comunitària i...

dilluns, 5 desembre, 2022 - 15:30

Gairebé 70.000 persones visiten la 49a Fira Avícola, que recupera les xifres pre-pandèmia

L’esdeveniment ha recuperat la xifra de visitants d’edicions prèvies a la...