Esteu aquí

El personal sanitari del Prat es forma en prescripció social

És un mecanisme per proporcionar alternatives no sanitàries a persones amb aïllament social o risc de patir-lo i/o símptomes que van des de malestars vitals fins a símptomes lleus o moderats de depressió o ansietat així com patologies cròniques derivades del sedentarisme

dimecres, 6 març, 2019 - 11:30

La prescripció social (PrS) o derivació a recursos de la comunitat és un mecanisme formal per a què l’atenció primària, els serveis municipals d’atenció a les persones i les entitats proporcionin alternatives no sanitàries a persones amb aïllament social o risc de patir-lo i/o símptomes que van des de malestars vitals fins a símptomes lleus o moderats de depressió o ansietat així com patologies cròniques diverses derivades del sedentarisme. Es tracta d’una aposta per a la prevenció de trastorns mentals comuns, la promoció de la salut mental, la millora de la salut general i la reducció de les desigualtats des d’una perspectiva comunitària.

En el marc del Programa de Prescripció Social i Salut (PrSiS), professionals dels Centres d’Atenció Primària (CAP) del Prat rebran formació els propers dies  de març, els dies  6 i 7 (CAP 17 de setembre), els dies 13 i 14 (CAP Ramona Via) i els dies 20 i 21 (CAP Pujol i Capsada).

Tant el programa com la formació tenen l’objectiu de proporcionar coneixements i habilitats en PrS amb l’objectiu de progressar en l’actitud i les aptituds professionals per poder fer una PrS de qualitat i efectiva.

L’Ajuntament del Prat, dins del recentment aprovat Pla local de Salut, té com a projecte tractor la prescripció social al municipi. Així, els recursos de l’Ajuntament, entitats i col·lectius se sumaran a aquest ventall de possibilitats.

Dins de la formació que rebran els i les professionals als CAP es farà la presentació del Pla per part de personal tècnic dels serveis municipals de Salut Pública i Consum. Tota la informació la podeu consultar al Pla local de Salut.

Vídeo xerrada anterior sobre Prescripció social al Prat realitzada el 3 de maig de 2018

Vídeo Generalitat

Compartir

Noticies relacionades

Accessibilitat contenidors

dilluns, 12 abril, 2021 - 13:00

Més de 80 actuacions per millorar l’accessibilitat de contenidors i parades d’autobús

Principalment, es taparan escocells als arbres de la via pública que...

dilluns, 12 abril, 2021 - 10:45

Només dos grups bombolla escolars confinats al Prat

A partir de la informació que la Generalitat posa a disposició a través de l’eina informàtica Traçacovid sobre els casos covid-19 als centres educatius d...

dilluns, 12 abril, 2021 - 09:45

Comença la fase de votacions dels pressupostos participatius

Del 12 d'abril al 2 de maig