Esteu aquí

El mapa virtual 'Gent de Barri' continua acollint històries del veïnat del territori

Podeu fer arribar al Ribera els relats que us connecten als barris de Sant Jordi, Ribera Baixa i Sant Cosme

dimecres, 14 abril, 2021 - 11:00

"Gent de Barri" d'El Catalejo, va ser el projecte guanyador de la convocatòria /Unzip 2020, en la modalitat "Art al Barri", impulsada pel Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Aquest projecte tenia com a objectiu relatar la història dels barris que envolten el Centre Cívic, a partir de les experiències i vivències de les persones hi viuen i conviuen.

Les accions resultants d'aquesta proposta artística van estar exposades a l'equipament fins a finals de febrer, però algunes d'elles han quedat com a testimoni del que va ser aquest procés participatiu: les lones amb els retrats dels i les participants que van intervenir amb les seves històries dels barris, ocupen ara l'interior del Centre Cívic, i també ho fan algunes de les fotografies i relats així com alguns dels QR's que es va distribuir per diferents punts dels barris i que enllaçaven a la història vinculada a aquell espai.

També, en un format virtual, es va començar a construir un mapa on recollir les diferents històries de barri que els i les participants havien compartit. Aquesta és una proposta que continua i ara es nodreix també de les històries de persones i grups amb vincle al territori, com ara l'alumnat de l'Escola d'Adults Terra Baixa, i les participants del cicle En Femení d’aquest març. El mapa es pot visualitzar a l'enllaç.

Si voleu participar i afegir allò que us connecta als barris de Sant Jordi, Ribera Baixa i Sant Cosme, ens podeu enviar la vostra imatge, nom i relat per correu a ccriberabaixa@elprat.cat. També podeu demanar més informació trucant al 93 374 15 80.

Fins al 3 de maig /Unzip Arts Visuals al Prat està oberta la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021 per a la realització de propostes vinculades al Prat de Llobregat. El CC Sant Jordi-Ribera Baixa impulsa un any més la modalitat "Art al Barri", que acull projectes d’acció cultural comunitària que treballin els conceptes de barri, identitat i comunitat amb els barris de Sant Jordi, Ribera Baixa i Sant Cosme com a marc.

Compartir

Noticies relacionades

centric_musica_homenatge Maria Callas_2023

divendres, 1 desembre, 2023 - 10:30

El Cèntric ha dedicat un cicle a Maria Callas en el centenari del seu naixement

L’homenatge a la cèlebre soprano dona el tret de sortida a la nova temporada...

dijous, 30 novembre, 2023 - 10:00

L'Escola Pregunta: com corporalitzar un arxiu de preguntes?

El projecte de Mil M2 amb Pedro Sepúlveda tanca un cicle a L'Artesà amb l...

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...