Esteu aquí

El Dia Mundial de l’Alzheimer al Prat, més reivindicatiu que mai

Les activitats habituals s’han cancel·lat

dilluns, 21 setembre, 2020 - 09:15

El dia 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease Internacional (ADI). L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

La malaltia d'Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. Cal dir que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l'edat evolucionaran cap a la malaltia d'Alzheimer.

Al Prat, AFABAIX ha estat una entitat pionera i cada any ha convocat bona part de la població a diverses activitats de sensibilització. En aquest apartat web podeu veure l’històric d’accions fetes en anys anteriors. Per la situació de pandèmia en què ens trobem, enguany no es podran fer els actes previstos (tradicional desfilada de moda, entre d’altres). I per això s’ha fet una entrevista radiofònica amb Mercè Rull, representant d’AFABAIX i Marina García, regidora de Salut Pública i Consum. Mercè Rull ha fet un repàs de l’especial situació de vulnerabilitat de les persones malaltes i les seves cuidadores, davant la impossibilitat de poder sortir i participar, entre d’altres, de les activitats comunitàries. I també de l’estrés que ha suposat trencar les rutines i dinàmiques tan necessàries per a tothom, però especialment per a aquest col·lectiu.

L’entitat fa una crida a entrar a la seva web https://afabaix.org/es i col·laborar en la manera possible. La cancel·lació dels diferent actes també ha suposat un decrement dels seus ingressos. No obstant això, l’entitat ha estat i està al servei de les persones usuàries, durant tot aquest temps, i en contacte constant amb l’Ajuntament, l’administració més propera, per compartir neguits i necessitats. Adjuntem l’enllaç a l’entrevista radiofònica (El Prat Ràdio) feta per Isa Gonzalo colpidora, però molt real, com és la situació que estem vivint. Compartim el cartell d’enguany (adjunt) i fotografia de l’entrevista radiofònica que es va fer de forma telemàtica.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 juliol, 2021 - 09:45

Ja es pot consultar l’atorgament d’ajuts per activitats extraescolars del curs 2021-2022

Per al curs vinent s’hi destina 265.000 € i se'n beneficiaran 1.300 alumnes

divendres, 30 juliol, 2021 - 09:15

Precaucions a l'hora d'anar a la platja i el bany

Seguint uns consells senzills, amb coresponsabilitat, tothom en podrem gaudir

dimecres, 28 juliol, 2021 - 09:15

Restriccions als viatges fora de Catalunya per la covid-19 i informació sobre viatges al país

Informació per viatjar a l'estranger