Esteu aquí

El CRAM celebra els seus 25 anys de feina

Instal·lats a la nostra ciutat des de 2011, concretament als espais naturals del Delta, durant tota la seva trajectòria han recuperat i alliberat més de 700 tortugues marines, han assistit a més de 70 aus marines protegides i ajudat a més de 350 cetacis vius encallats a la platja.

dilluns, 26 abril, 2021 - 14:00

El Centre de Recuperació d’Animals Marins, el CRAM, ha celebrat aquest cap de setmana el seu 25è aniversari. Les instal·lacions de la fundació, amb les mesures de seguretat pertinents, han acollit la visita de les autoritats locals, com ara l’alcalde de la nostra ciutat, Lluís Mijoler, així com el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el president de la Fundació CRAM, Josep Lluís Pal.

Més de 1000 animals assistits

La fundació CRAM es va crear formalment l’any 1996, però va posar en marxa la seva activitat cinc anys abans, al 1991, amb l’atenció a centenars de dofins afectats per una epidèmia vírica. Des de llavors, han alliberat més de 700 tortugues marines ferides i tractades al centre, més de 70 aus marines protegides i més de 350 cetacis, molts d’ells dofins.

La seva activitat, metodologies d’assistència i tècniques quirúrgiques han estat un referent internacional en fòrums científics. També ha estat reconeguda la seva tasca divulgativa i sensibilització sobre els problemes que afectes el medi marí, amb una àmplia oferta formativa, programes de voluntariat, simulacres de rescat de dofins o alliberaments de tortugues.

Més de 10 anys al litoral pratenc

Per consolidar la seva tasca i poder continuar la seva gran tasca, el març de 2011 la Fundació CRAM inaugurà el seu nou centre al litoral de la nostra ciutat, en terrenys cedits per l’Ajuntament. Des de llavors, són unes instal·lacions punteres en clínica i recuperació d’animals marins amb sales d’estudi i laboratori que permeten fomentar la investigació d’aquest àmbit.

Més projectes de futur

L’acte d’aniversari ha servit per presentar el conveni que ha signat la fundació CRAM amb una entitat que també té la seva seu al Prat, la Fundació Catalana de l’Esplai. Totes dues treballaran plegades, a partir d’ara, per la defensa del medi ambient i la voluntat d’educar i sensibilitzar a les noves generacions.

Compartir

Noticies relacionades

Lllegim el riu

dijous, 29 setembre, 2022 - 10:00

La Biblioteca Antonio Martín participa en el projecte de ciència ciutadana "Llegim el riu", a l’entorn del riu Llobregat

El coneixement del riu per part de la ciutadania com a fórmula per la seva...
Pressupostos participatius

dimecres, 28 setembre, 2022 - 13:30

Més actuacions acabades dels pressupostos participatius

Durant les darreres setmanes, han acabat tres projectes que són el resultat...

dilluns, 19 setembre, 2022 - 12:30

Nova convocatòria de places de voluntariat al CRAM

L’Ajuntament del Prat subvenciona quatre places de voluntariat per al...