Esteu aquí

Inaugurat oficialment el Centre de Recuperació d'Animals Marins

El CRAM està ubicat en terrenys de l'antic club de golf del Prat

diumenge, 20 març, 2011 - 09:26

Dissabte 19 de març es va inaugurar oficialment el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM). La inauguració va anar a càrrec de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor; del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; de la sotsdelegada del govern espanyol a Barcelona, Montserrat Garcia; i del president de la Fundació CRAM, Ferran Alegre.

L'Ajuntament del Prat i el (CRAM), anteriorment ubicat a Premià de Mar, van iniciar fa anys un procés de col·laboració mútua encaminat a què el CRAM pogués gaudir d'unes instal·lacions adequades i proporcionades a les seves activitats i que, alhora, aquestes es poguessin instal·lar al Parc Litoral del Prat, pel benefici que això suposaria per a la població pratenca en termes d'educació i sensibilització ambiental, sense que aquest projecte suposés cap finançament ni inversió municipal.
 
Conveni amb Aena
El mes de març de 2007, el Ple municipal de l'Ajuntament del Prat va aprovar la ratificació d'un conveni amb l'organisme públic Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (Aena), vinculat al Ministeri de Foment, per a la instal·lació del CRAM a la zona litoral del municipi.

El conveni, signat aquell mateix mes a Madrid per la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, consistia en què Aena cedia a l'Ajuntament del Prat uns terrenys de 18.200 metres quadrats, i els edificis allí situats, pertanyents a l'antic Reial Club de Golf del Prat, que l'Ajuntament destinaria a la ubicació del CRAM.

Aquesta cessió de terrenys va formar part del paquet de mesures compensatòries establertes a la Declaració d'Impacte Ambiental de l'ampliació de l'aeroport.

Obres de construcció
El mes de juliol de 2008 l'Ajuntament del Prat va adjudicar les obres de construcció del CRAM. Els treballs, que van iniciar-se a finals d'octubre de 2008.

El cost de les obres va anar a càrrec del Ministeri de Medi Ambient, amb més del 80%, i la resta, un milió d'euros, a càrrec d'Aena. Els treballs, que van necessitar una inversió de 6 milions d'euros, van finalitzar durant la primavera de 2010.

La redacció del projecte i direcció de l’obra d’edificació va anar a càrrec de l’arquitecte Jordi Hidalgo, d'Hidalgo-Hartmann Arquitectes. L’obra d’edificació la va dur a terme l’empresa Excover. La redacció del projecte d’abastament i gestió de l’aigua va anar a càrrec de Saboredo S.A. i construïda per Aigües del Prat. S.A.

Cessió a la Fundació CRAM
Un cop finalitzades les obres i recepcionades per l'Ajuntament, el consistori pratenc va cedir les instal·lacions i els terrenys a la Fundació CRAM per a la creació d'un centre pioner en el disseny de mesures de maneig i conservació al voltant dels animals marins, així com en la seva recuperació. Aquest centre també hauria d'acollir accions d'investigació i d'educació ambiental, formació i difusió.

Portes obertes
El CRAM ha organitzat diverses jornades de portes obertes pels dies 20, 26 i 27 de març i 2 i 3 d'abril per tal que la ciutadania pratenca pugui conèixer les instal·lacions.

De fet, però, els primers afortunats a conèixer el CRAM han estat els i les alumnes de quart de primària del Prat. Des de principis d’any prop de 450 infants pratencs han participat en el programa educatiu de la Fundació CRAM, amb una visita a les instal·lacions.

Compartir

Noticies relacionades

PR5

divendres, 17 maig, 2024 - 12:00

Aquest dissabte comença a prestar servei el PR5/Platjaexprés, una nova línia de bus que reforça la connexió de la ciutat i la platja en transport públic

Amb aquesta línia i sumat a l’oferta actual del PR3, s’assegura un mínim de...

divendres, 10 maig, 2024 - 16:00

La millora de les reserves d’aigua propiciarà el relaxament d’algunes mesures contra la sequera

L’obertura de les dutxes de platges i centres esportius, així com la reducció...
Protocol ocells

dimecres, 8 maig, 2024 - 09:45

Inici de la temporada de cria: consells per afrontar trobades amb ocells fora del niu

Amb l'arribada de la temporada de cria, moltes aus estan construint els seus...