Esteu aquí

El Consell Municipal de Salut analitza la situació del Prat

A la darrera reunió d'aquest òrgan consultiu de participació, celebrada l'onze de novembre, es va posar en comú l'estat de salut de la ciutat i es van compartir diverses reivindicacions per part de col·lectius i organitzacions

La reunió del Consell es va fer de forma telemàtica, en aquesta ocasió va comptar amb la presència de Lluís Mijoler, alcalde del Prat

divendres, 13 novembre, 2020 - 09:00

El Consell Municipal de Salut és un organ consultiu format per representació municipal, administracions de salut que operen al territori, entitats, organitzacions i col·lectius de caire social i sanitari, entre altres.

La darrera sessió, celebrada l'11 de novembre, es va centrar en l’actual situació d’emergència sanitària per la pandèmia de la covid-19. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va mostrar el condol a les famílies i entorn de les persones mortes en els últims mesos, va agrair l'enorme esforç de la població pratenca per seguir les recomanacions i va demanar a tothom continuar amb les indicacions de les institucions sanitàries per contenir la pandèmia i evitar els contagis. També va posar en valor la feina de les professionals de la sanitat amb el seu enorme esforç  i implicació durant tot aquest temps. Val a dir que al Consell, a més de les direccions de serveis sanitaris supramunicipals, hi van participar representants dels tres ambulatoris del Prat.

A continuació, Marina García, presidenta del Consell i regidora de Salut i Consum, va donar la paraula a Dani Fernández, director del sector sanitari Baix Llobregat Centre-Litoral i l’Hospitalet de Llobregat, que va fer una extensa explicació de com ha evolucionat la pandèmia al Prat, en comparació, també, amb els municipis de l'entorn.

L'explicació va ser complementada amb l'exposició de Rocio Moreno, directora del Servei d’Atenció Primària Delta-Litoral, que sobretot va felicitar la població pratenca per la participació massiva en la vacunació de la grip que va desbordar les previsions no només en relació a l'any anterior, sinó perquè la mitjana de vacunació del Prat està molt per sobre de la mitjana de Catalunya. Aquest fet, que és positiu, ha ocasionat algunes molèsties a la ciutadania, ja que les vacunes són material que s'ha de demanar a poc a poc per garantir les condicions òptimes de conservació i no es poden sol·licitar grans quantitats

Els col·lectius i entitats prenen la paraula

Com és habitual, els col·lectius i entitats tenen molt de protagonisme en la celebració dels Consells i van fer ús de l'espai participatiu per transmetre preocupacions que afecten a la ciutadania, que van ser ateses i contestades per les personoes responsables de salut, com ara: la situació millorable de les condicions d'espera  als ambulatoris i lloc PCR (a vegades al carrer) sobretot quan fa molta calor o molt de fred; com garantir que la població (gent gran, per exemple) que no està familiaritzada amb les eines telemàtiques (La meva salut) pugui accedir als recursos (en aquests temps, a més, que els telèfons d'ambulatoris i centres de trucades sovint estan sobresaturats). També es van comentar les molèsties a l'hora d'anar a vacunar-se contra la grip.  

Cardioprotecció

Des de Ciutadans es va reiterar la proposta de posar DEA a tots els centres escolars del Prat. En aquest sentit es va recordar al Consell que hi ha un programa de cardioprotecció a la ciutat (enllaç), una comissió específica per treballar aquests temes dins del Consell i es va emplaçar a aprofundir en la propera convocatòria.

Pla Local de Salut

El Pla Local de Salut, amb els seus projectes tractors, van ser explicats durant el Consell, amb l'afectació que han tingut durant aquests mesos. Va tenir especial rellevància l'impuls a l'Estratègia de Salut Mental Comunitària amb la campanya publicada aquest mes amb els serveis nous creats per donar suport a la ciutadania en un temps tan complicat. La resta de projectes continuen desenvolupant-se adaptats a la nova situació (Prescripció social, Aula de Salut, Obesrvatori per ala qualitat dels serveis sanitaris i projectes d'alt impacte), alguns dels quals estan trobant en els canals telemàtics noves oportunitats per arribar amb una part més gran de la població.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 març, 2023 - 12:00

El proper divendres, 31 de març, El Prat commemorarà el Dia de la Visibilitat Trans

El proper divendres, 31 de març, és el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Una jornada qu...

dilluns, 27 març, 2023 - 10:00

Meditacions amb moviment, d'arreu del món

Nova formació, en el marc de l'Aula de Salut, organitzada pels Serveis...