Esteu aquí

El Cèntric i la Biblioteca ens conviden a seguir gaudint de la màgia de Harry Potter des de casa

dinamica_harry_potter_centric.jpg

dijous, 16 abril, 2020 - 12:00

A causa de l’actual estat d’alarma, aquests dies no s'han pogut celebrar les darreres Trobades Harry Potter previstes al Cèntric Espai Cultural. Tot i això, perquè la màgia no s'aturi, la Biblioteca i el Cèntric ens conviden a seguir jugant amb la pedra filosofal. Per descobrir la proposta, estigueu atents al perfil de facebook del Cèntric Espai Cultural i el de la Biblioteca Antonio Martín

També us animen a utilitzar aquests perfils per seguir compartint opinions sobre l’univers de Harry Potter, explicar què signifiquen per vosaltres aquestes novel·les, desvetllar quina és la vostra casa favorita o si sentiu predilecció per algun personatge en particular. Inclús podeu imaginar i proposar un final alternatiu!

I per als seguidors més incondicionals, J.K. Rowling ha llançat aquests dies la plataforma Harry Potter at Home. Es tracta d’un web especialment dirigit al públic més jove i que té per objectiu animar aquests dies de confinament. Jocs, articles, vídeos i moltes altres activitats, totes en anglès, per gaudir a casa de la fantasia del mag més famós de la literatura juvenil.

Les Trobades Harry Potter

Que les novel·les i les pel·lícules de Harry Potter segueixen estant a l’ordre del dia entre les noves generacions és una realitat. Així ho demostra la bona acollida que han tingut les Trobades Harry Potter, un espai quinzenal (dut a terme entre gener i març de 2020) en què joves amb edats que van dels 12 als 16 anys es venien reunint al Cèntric Espai Cultural. En aquestes trobades les persones joves comparteixen la seva afició per la popular saga literària i cinematogràfica. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Biblioteca Antonio Martín i el Cèntric, amb el suport de Joves.Prat.

Les Trobades Harry Potter es treballen amb diferents objectius. El principal d’ells és potenciar l’hàbit lector i el debat entre els joves. A partir de l’interès en els llibres de Harry Potter, es genera un espai per escoltar el jovent i detectar les seves preferències, hàbits i inquietuds lectores.

Un altre dels objectius ha estat empoderar els joves tot animant-los a aportar i expressar les seves propostes i idees sobre què els agradaria fer en relació a la temàtica de Harry Potter. A més, el projecte ha facilitat que els joves participants es convertissin en prescriptors de lectura, fent recomanacions de novel·les fantàstiques, nissagues juvenils i d’altres llibres entre la resta d’assistents a les trobades. 

Durant les sessions s’han realitzat diferents dinàmiques, sempre amb l’imaginari dels llibres de Harry Potter com a teló de fons. De les activitats, les que han tingut  més èxit entre els participants són les relacionades amb els jocs de taula. D'aquesta manera, a través de jocs adaptats a aquesta temàtica, els adolescents han gaudit posant a prova els seus coneixements sobre la saga fantàstica. A més, les trobades han estat ambientades i decorades amb elements propis de l’univers literari creat per l’escriptora J.K. Rowling. Cal destacar, també, que totes les sessions han anat acompanyades de propostes de llibres que el personal de la Biblioteca ha seleccionat a mida del perfil dels nois i noies participants.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...